sjednica Izvršnog odbora

Novi potres u Dinamu! Iz kluba su izbačeni članovi Nadzornog odbora na čelu s Rožićem, a Antolić je u problemu zbog optužbi

02.02.2023 u 15:39

Bionic
Reading

Kriza u Dinamu se nastavlja. Kako se doznaje na sjednici Izvršnog odbora izbačeni su članovi Nadzornog odbora Miroslav Rožić, Damir Zorić, Nikola Polak i Andrej Meniga

Kako pišu Sportske novosti na sjednici Izvršnog odbora Dinama izbačeni su članovi Nadzornog odbora te su samim time iz članstva kluba isključeni predsjednik Miroslav Rožić, te članovi Nikola Polak i Andrej Meniga. Također, iz kluba je isključen i član Izvršnog odbora Damir Zorić.

Izvršni odbor kluba odlučio se za ovu odluku glasovanjem pa se tako doznaje da su za izbacivanje četiri visoka dužnosnika bili predsjednik Izvršnog odbora Mirko Barišić, zatim Ivica Cvitković, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ognjen Naglić, Ante Todorić i Vladimir Gašparović. Suzdržani su bili Adolf Kožul i Heinz Truskaller, dok je protiv bio Ivo Šušak.

No, četvorka koja je isključena iz Dinama po pravilinku se može žaliti - Nadzornom odboru. Tako je barem prema praviliku iako nikome više ništa nije jasno...

Kako se doznaje spomenuta četvorka je isključena iz Dinama jer je navodno radila protiv kluba, a tu misle i na medijske istupanje u kojem su govorili kako Izvršni odbor nije proveo odluku Skupštine o smjeni člana Uprave Krešimira Antolića.

No, mnogi se pitaju kako će ovo sve završiti jer Večernji list objavio je članak uz dokaze koje posjeduje u kojem se spominju i pritužbe protiv Krešimira Antolića koju je poslala članica Uprave Amra Peternel. Također jedna zaposlenica - koja je u klubu dugo godina obnašala direktorsku - optužuje Antolića za seksualno uznemiravanje, a neki zaspolenici spominju mobing, prijetnje te lažno predstavljanje na društvenim mrežama. Kako se doznaje među zaposlenicima koji su službenim dopisom prijavili Antolića jest i klupska igračka legenda Marijan Vlak.

Zbog sveg navdden i novog potresa u Dinamu jasno je kako se član Uprave Krešimir Antolić našao u novom problemu.

Nešto kasnije Antolić se oglasio priopćenjem Večernjem listu gdje je između ostalog rekao:

'Prijave smatram nastavkom kampanje koja se već skoro dva mjeseca javno vodi protiv mene, jer sam se otvoreno suprotstavio nelegalnim i nezakonitim pokušajima utjecaja na poslovanje kluba od strane interesne skupine na čelu sa Zdravkom Mamićem te isto takvim pokušajima smjene mene kao legitimnog člana Uprave GNK Dinamo', kazao je Antolić.

'U idućim danima poduzet ću sve zakonom predviđene pravne mjere kako bih zaštitio svoje osobno dostojanstvo i profesionalni ugled i zaustavio ovakvo širenje laži o meni i mojem radu u GNK Dinamo', dodao je Antolić.