LIGA PRVAKA

Dinamo ostaje bez ružnog rekorda, čiji niti jedan klub ne želi biti vlasnik?!

27.10.2022 u 13:28

Bionic
Reading

Dinamo je zadnjih godina postao stabilan klub, koji može iznenaditi i najbolje momčadi Europe, a uskoro bi mogao ostati i bez jednog neželjenog rekorda

'Modri' su ove sezone već na koljena bacili Chelsea, a zadnjih godina su uzeli još par velikih nogometnih skalpova. Prošli su dani kada su 'Modri' bili vreća za napucavanje, klub na kojem se popravljala gol razlika, a iz tog vremena Dinamo nažalost drži neslavan rekord Lige prvaka.

U sezoni 2011./12. su bili u skupini s Real Madridom, Lyonom i Ajaxom i zabili samo tri pogotka, a primili 22 što donosi negativnu gol razliku od čak 19 pogodaka i bez ijednog osvojenog boda. No taj negativni rekord mogao biti srušen, a kandidati za preuzimanje su škotski Rangers i češka Viktorije Plzen.

  • +36
Dinamo - Milan, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Rangers je u skupini s Napolijem, Liverpoolom i Ajaxom te ima gol razliku -18, a u posljednjem kolu skupine će ugostiti Ajax.

Viktorija je isto bez boda protiv Barcelone, Intera i Bayerna te ima -17 razliku pogodaka te je čeka ogled sa Barcelonom.

Dakle, Plzen mora izbjeći poraz od tri pogotka razlike da ne 'preskoče' Dinamo na neslavnoj listi, dok bi za Rangers mogao biti koban poraz s dva razlike.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore