KOME VIŠE TREBA?

Za Cristiana Ronalda više nema mjesta u Ligama petice, ali on to nikako da shvati; budućnost Portugalca je egzotika ili MLS

27.10.2022 u 10:26

Bionic
Reading

Sapunica oko Cristiana Ronalda završit će tek kad on pronađe novi klub, a to bi trebalo biti u zimskom prijelaznom roku. No nema previše destinacija gdje bi mogao završiti portugalski nogometaš

Iako je Ronaldo vraćen u kadar Manchester Uniteda, svima je jasno da za njega više nema budućnosti na Old Traffordu. Nije u prvim planovima trenera Erika ten Haga pa je rastanak u siječnju postao realnost.

No gdje će otići Ronaldo? Malo je klubova koji mogu preuzeti njegovu ogromnu plaću koju ima u Manchesteru do lipnja sljedeće godine. On se sigurno ne namjerava odreći velikog financijskog kolača, a i 'probirljiv' je kada je riječ o klubovima.

Ne shvaća da nije više tražena roba, ne samo zbog novca, nego i ega te godina. Ronaldo bi u neki od klubova Petice, ali…

U Španjolskoj u najjačim klubovima velike platežne moći za njega više nema mjesta, u Njemačkoj su i Bayern i Borussija priznali da ih ne zanima ili da uopće nisu imali kontakt s Ronaldom. U Francuskoj ga jedino može platiti PSG, ali on je ionako krcat zvijezdama te im je Portugalac nepotreban. Klubovi u Italiji niti mu mogu dati željenu plaću, a time nisu ni pokazali interes.

Što se tiče Engleske, spominjala su se dva kluba. Jedan od njih je Manchester City i prelazak Ronalda u gradskog rivala bi se tretirao kao izdaja te bi si Portugalac dodatno narušio reputaciju, ali oni ga ni ne žele, jer imaju Erlinga Haalanda. Druga momčad je Chelsea, novi vlasnik Todd Boehly navodno želi veliko ime, a Ronaldo bi to svakako bio. No tu bi se javili isti problemi kao u Unitedu i sumnjamo da će Chelsea riskirati s Ronaldom da mu kvari raspoloženje u svlačionici u slučaju da završi na klupi.

  • +16
Chelsea - Manchester United 1:1 Izvor: EPA / Autor: DANIEL HAMBURY

I dalje kruže glasine o nemoralnim ponudama i senzacionalnom prelasku u Kinu, američki MLS (navodno ga tamo žele tri kluba) i Saudijsku Arabiju, no s obzirom na to da Ronaldo računa da još uvijek može igrati na najvišoj razini i očajnički želi povećati broj svojih golova u Ligi prvaka, zanima ga samo ostanak u Europi. Ali kamo da ode?

Uglavnom, Ronaldo se bliži svom 38. rođendanu, zahtjevi za plaću i dalje su vrtoglavi, a njegova jedinstvena usredotočenost na postizanje golova na račun momčadi predstavlja problem za igru ​​bilo gdje.