čistka na maksimiru

Dinamo je Francuzima prodao napadača koji je zablistao prošle sezone, a svi se sad pitaju zar on stvarno vrijedi tako malo?

14.07.2022 u 06:49

Bionic
Reading

Na Maksimiru su nastavili s prodajom igrača na koje trener Ante Čačić ne računa u novoj sezoni. Posljednji 'višak' u nizu je srpski napadač Komnen Andrić (27) koji bi karijeru trebao nastaviti u redovima francuskog prvoligaša Clermonta

Dinamo se još prošlog ljeta pokušavao riješiti Komnena Andrića (27), bilo je nekoliko dobrih ponuda, ali srpski je napadač ipak ostao na Maksimiru. Slična je situacija bila i u zimskom prijelaznom roku kad je Andrić bio blizu dogovora s Werderom...

>> Propustili ste TV prijenos na MAXSport programu ili niste stigli vidjeti gol? Evo gdje sve možete naći na jednom mjestu

No, svi su ti transferi na kraju propali, a Komnen Andrić je u nastavku sezone opravdao ostanak na Maksimiru, posebice jer je Bruno Petković često bio ozlijeđen i teško se vraćao u formu. Pošteno je Andrić odigrao svoju rolu u Dinamu, od napadača koji je bio tek treći izbor postao je igrač koji je zabio neke od najvažnijih golova prošle sezone. I opravdao povjerenje.

Pa ipak, Komnen Andrić se neće zadržati na Maksimiru. I kod novog trenera Ante Čačića je tek četvrti izbor u vrhu napada jer ispred njega su Bruno Petković, Mahir Emreli i Josip Drmić. Pitanje je koliko bi uopće Andrić dobio priliku i najbolje rješenje za sve je odlazak.

A čini se kako je sve dogovoreno i do kraja tjedna bi trebao biti potvrđen njegov prelazak u redove francuskog prvoligaša Clermonta. Realno, klub je to sa samog dna ljestvice, prošle je sezone jedva izbjegao ispadanje, bio je prvi 'iznad crte', a i sada je u krugu momčadi koje će se boriti za goli prvoligaški život.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Prema nekim informacijama Clermont će Dinamu za Komnena Andrića platiti milijun eura odštete, a to bi bila sjajna zarada jer je srpski napadač na Maksimir stigao u zimi 2019. godine za 700.000 eura iz zaprešićkog Intera. Uz to će se Dinamo njegovim odlaskom osloboditi i 'tereta' plaće koja je oko 300.000 eura na godinu.

Kako god bilo, Komnen Andrić bi do kraja tjedna trebao i službeno napustiti Maksimir te karijeru nastaviti u Francuskoj, a Dinamo će biti bogatiji za milijun eura. A pitanje koje neke muči je jesu li 'modri' za Andrića ipak mogli dobiti više, pa zar takav napadač - koji je proišle sezone zabio osam golova uz još četiri asistencije - vrijedi tako malo? Iskreno, dojam je da milijun eura i nije neki novac za igrača njegovih kvaliteta, no Clermont je poslao službenu ponudu i spreman je platiti. A tu na scenu nastupa ona narodna poslovica o golubu na grani i vrapcu u ruci...

Jedino pitanje koje za sada ostaje bez odgovora je - tko će nakon Komnena Andrića u Dinamu nositi 'plavu devetku'?