nije se nametnuo

Dinamo ga je prije samo godinu i pol platio 1,6 milijuna eura, a on sad potpuno besplatno odlazi u Škotsku

13.07.2022 u 21:48

Bionic
Reading

Marijan Čabraja (25) više nije član Dinama. Lijevi bek koji je u veljači 2021. godine stigao iz Gorice za 1,6 milijuna eura karijeru nastavlja u škotskom prvoligašu Hibernianu, a iz Maksimira je otišao potpuno besplatno

'Marijan Čabraja (25) karijeru će nastaviti u redovima škotskog prvoligaša Hibernian', objavili su iz Dinama te dodali:

'Čabraja je u zagrebački klub stigao u mlađim uzrastima, a najdulji je kontinuitet upisao igrajući za B momčad Dinama. U sezoni 2018./'19. nastupao je u dresu Gorice gdje je bio dvije sezone, dok je dio karijere proveo na posudbi u Ferencvarosu i Olimpiji. U Prvoj HNL upisao je ukupno 84 nastupa od čega osam utakmica za 'plave' u sezoni 2020./'21., a dodajmo tome i dva nastupa za Dinamo u Hrvatskom nogometnom kupu. S 'plavima' je osvojio jedan naslov prvaka Hrvatske i jedan trofej pobjednika Kupa. Za B ekipu Dinama upisao je 56 nastupa, igrao je u UEFA Ligi prvaka mladih u sezoni 2014./'15. gdje je upisao četiri nastupa i jedan gol, protiv Olympiacosa u remiju 2:2, kada su 'plavi' juniori prošli skupinu.'

Problem? Čabraja je iz Gorice stigao za 1,6 milijuna eura, a Dinamo ga je Hibernianu prepustio bez odštete, ali uz dogovor za 40 posto od budućeg transfera.

Lijevi bek koji se nije uspio nametnuti u Dinamu tako će karijeru nastaviti u Škotskoj, a s momčadi iz Edinburgha potpisao je trogodišnji ugovor.

'Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Marijana u Hibernianu i veselimo se radu s njim. Ima povijest igranja na visokoj razini i u savršenoj je dobi za priključivanje našoj momčadi. Atletičan je, tehnički potkovan lijevi bek koji ima kvalitetu i u distribuciji lopte. Bit će pojačanje za našu momčad', rekao je menadžer Hiberniana Lee Johnson.