ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Dinamo izvukao moćni i veliki PSV, a Rijeka Lyon i Betis

30.08.2013 u 15:53

Bionic
Reading

Dinamo i Rijeka saznali su protivnike u skupinama Europske lige. Kuglice su odlučile kako će se Dinamo sudariti s jakim PSV-om, dok je Rijeka u skupini s Lyonom, Betisom i Vitoriom

Skupina A - Velencia, Swansea, Rubin, St. Gallen
Skupina B - PSV, DINAMO ZAGREB, Chernomorets Odesa, Ludogorets
Skupina C – Standard Liege, Salzburg, Elsborg, Esbjerg

Skupina EL u kojoj je Dinamo
(klikni za uvećani prikaz)
Skupina D – Rubin Kazan, Wigan, Maribor, Zulte
Skupina E - Fiorentina, Dnipro, Pacos Ferreira, Panduri
Skupina F - Bordeaux, APOEL, Eintracht, Maccabi Tel Aviv
Skupina G - Dinamo Kijev, Genk, Rapid Beč, Thun
Skupina H - Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan Liberec
Skupina I - Lyon, Real Betis, Vitoria, RIJEKA
Skupina J - Lazio, Trebzonspor, Legia, Apolon
Skupina K - Tottenham, Anži, Šerif, Tromso
Skupina L - AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi Haifa, Šahter

Skupina EL u kojoj je Rijeka
(klikni za uvećani prikaz)

13:16 - počeo je ždrijeb
13:05 - glavni tajnik Uefe trenutno objašnjava pojedinosti izvlačenja skupina
13:00 - u Monte Carlu je započela svečanost izvlačenja skupina Europske lige

Dinamo je porazom od bečke Austrije završio u Europskoj ligi isto kao i Rijeka koji je svoj povijesni uspjeh osigurala zahvaljujući izbacivanjem Stuttgarta iz kvalifikacija. U petak u 13 sati na rasporedu je ždrijeb skupina Europske lige, a već se sada zna kako je Dinamo u drugoj jakosnoj skupini, dok je Rijeka, očekivano u posljednjoj četvrtoj. Par sati prije ždrijeba iz Lausanne je stigla vijest kako je sportski arbitražni sud odbio je žalbu Bilićevog Beşiktaşa na UEFA-inu odluku o izbacivanju iz europskih natjecanja za sezonu 2013/14, a umjesto njega će igrati norveški Tromso. Također je izvučen i sretni gubitnik koji je ušao umjesto ranije izbačenog Fenerbahčea, to je ciparski APOEL.

U prvoj jakosnoj skupini su Valencia, Lyon, Tottenham, Dynamo Kijev, PSV, Bordeaux, Rubin Kazan, Sevilla, Standard Liege, Fiorentina i Lazio.

U drugoj s 'modrima' su Anži, Swansea, Tromso, Salzburg, Genk, Trabzonspor, Dnipro, Betis, Wigan.

U treću skupinu svrstali su se Eintracht, Legia, Vitoria, Maccabi Haifa, Rapid Beč, Pacos de Ferreira, Černomorec, Estoril, Šerif, Maribor i Kuban iz Krasnodara, dok je u četvrtoj jakosnoj skupini Rijeka te Maccabi Tel Aviv, Slovan Lieberec, Thun, Zulte Waregem, Apollon, St. Gallen, Esbjerg, Ludogorec, Šahter Karagandy i Panduri.

Prema slobodnoj procjeni Dinamova najteža skupna bila bi ona s Tottenhamom, Eintrachtom i Slovanom Liberec, dok bi, uvjetno rečeno, najlakši put 'modri' bi imali u skupini s Standardom iz Ligea, Mariborom i danskim Esbjergom.

Rijeci bi najteža skupina bila ona sa Fiorentinom, Swanseom i Legiom, dok je najlakša ona gdje bi bili smješteni Bordeaux, Salzburg i Šerif.