SVE SE ZAKOMPLICIRALO

Dinamo ima samo jedan problem uoči europskog okršaja s Albancima

16.08.2017 u 14:37

Bionic
Reading

U prvoj utakmici play-offa Europske lige zagrebački Dinamo protiv albanskog Skenderbeua (četvrtak, 19:00) neće moći računati na svog ponajboljeg igrača Soudanija kojeg još uvijek muči nezgodna ozljeda

Kao što je poznato trener Dinama Mario Cvitanović na nedavnom derbiju protiv Rijeke poštedio je sjajnog Alžirca Soudanija, a jedan od razloga svakako je bio i dvostruki ogled protiv Skenderbeua. Računao je na Soudanija...

'Soudani neće igrati jer ima manjih problema s aduktorom i nikakav rizik ne dolazi u obzir', kazao je Cvitanović dodavši:

'Svaki igrač nam je važan i svaki igrač koji istrči na teren mora biti sto posto spreman i sto posto zdrav za naš cilj, a cilj je, kao i uvijek, dati sve od sebe, da budemo momčad, da igramo dobro i da razmišljamo o našoj igri'. 

Zanimljivo je spomenuti kako je upravo Soudani prije dvije godine u pretkolu Lige prvaka zabio u obje utakmice. Jedan gol zabio je u Albaniji, a dva u Maksimiru.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako se doznaje liječnički tim Dinama pokušao je posebnom terapijom osposobiti Soudanija, koji već danima ne trenira punim intenzitetom, ali kako stvari stoje teško da će zaigrati u prvom dvoboju jer stanje njegovog načetog aduktora nije najbolje.

Zbog cijele situacije u Dinamu su poprilično zabrinuti, ali s druge strane su svjesni kako bi preuranjeni povratak na teren mogao dodatno pogoršati Soudanijevu ozljedu.

S obzirom na to da u sastavu Dinama neće biti Soudanija jasno je kako puno toga ovisi o raspoloženosti sjajnog čileanskog napadača Juniora Fernandesa koji ove sezone – briljira.

'Nema sumnje da će utakmica biti teška, ali puno smo radili i puno smo uložili u nju, no potrudit ću se dati sve od sebe na terenu. Od njih možemo očekivati isto da će dati najviše od sebe jer je to važna utakmica za njih kao i za nas', ekao je Fernandes