neuvjerljivi 'modri'

Dinamo jako opasno živio u Norveškoj i teškom mukom prošao dalje!

03.08.2017 u 20:20

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odigrali su bez pogodaka u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv norveškog Oddsa i tako sačuvali prednost 2:1 iz Maksimira koja ih vodi na korak do grupne faze ovog natjecanja...

Momčad Marija Cvitanovića nije se proslavila ovog četvrtka u Norveškoj, ali svejedno ide dalje. Dinamo je protiv slabašnog Oddsa odigrao dvije prosječne utakmice i u nekoliko navrata vrlo opasno živio, no na kraju nije kažnjen i može biti sretan što nastavlja svoj europski put.

  • +2
Europska liga, 3. pretkolo: Odds - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Anders Hoven/PIXSELL

Ovog četvrtka gledali smo u Skienu neizvjesnu utakmicu od prve do posljednje minute. Dinamo je dvoboj u Norveškoj započeo uspavano i dopustio domaćinu da ga u nekoliko navrata ozbiljno ugrozi. Blizu pogotku Odds je bio kada je Occean u 9. minuti glavom pucao malo iznad gola nakon kornera, a Benković ga je pritom i vukao za dres.

'Modri' su se zatim probudili i imali nekoliko prilika povesti, no Hodžić nije uspio pogoditi pokraj Rossbacha iz teškog kuta u 19. minuti nakon asistencije Soudanija, a onda je i zakasnio na proigravanje Fernandesa u 26. minuti, prilikom još jedne kontre Dinama.

Odds djeluje kao momčad koja igra pomalo amaterski nogomet, no uspio je par puta probiti lijevu stranu u prvo poluvremenu, a Samuelsen je u 42. minuti mogao šokirati zagrebačke nogometaša kada je došao do šuta u izglednoj poziciji, no pucao je preko gola.

Drugo poluvrijeme počelo je vatreno. Riske je u 54. minuti krenuo sam prema Livakoviću, ali nije pogodio okvir gola, a dvije minute kasnije Occean je glavom pogodio gredu. Mogao je Junior Fernandes zatim sve riješiti kad je izašao pred Rossbacha, ali domaći golman uspio ga je zaustaviti.

U 68. minuti Odds je trebao nokautirati Dinamo kad je Lecjaks poklonio loptu Brobergu koji je zatim iz blizine napucao Livakovića, što je morao biti pogodak.

U završnici je Dinamo ipak zavladao terenom, a u 82. minuti Fernandes je pogodio vratnicu nakon kornera. U 85. minuti Dani Olmo je dobio drugi žuti karton, a 'modri' su ostali s igračem manje, ali rezultat se ipak nije mijenjao, što je bilo dovoljno 'modrima' da s ukupnih 2:1 prođu dalje.

Dinamo sada čeka ždrijeb u petak 4. pretkola Europske lige, u kojem će biti među nositeljima.

Europska liga, 3. pretkolo:

Odds – Dinamo 0:0, prva utakmica 1:2