igrao je za marseille

Dinamo dovodi još jedno pojačanje iz Francuske; stiže kao slobodan igrač

14.06.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Said-Eddine Khaoui (28), ofenzivni veznjak francuskog prvoligaša Clermont Foot, blizu je dogovora oko dolaska na Maksimir. Ovom reprezentativcu Tunisa na kraju mjeseca završava ugovor te bi u Dinamo došao besplatno, bez odštete

Said-Eddine Khaoui (28) vrlo je vjerojatno novo pojačanje Dinama. Ovaj je ofenzivni veznjak, koji po potrebi može 'pokriti' i krilne pozicije, odigrao sjajnu sezonu u momčadi Clermont Foot koja je bila najugodnije iznenađenje francuskog prvenstva.

Završili su na osmom mjestu prvenstvene ljestvice, a taj je uspjeh još i veći ako se zna da je Clermont klub s jednim od najmanjih proračuna u Ligue 1.

Said-Eddine Khaoui je ujedno i reprezentativac Tunisa (28 utakmica, četiri gola), a u karijeri je igrao i za Marseille (40 utakmica, dva gola) te Caen, Troyes i Tours. Ove je sezone za Clermont odigrao 34 utakmice u francuskom prvenstvu, zabio je sedam golova uz još četiri asistencije.

Najbolja činjenica je to da Khaoui u Dinamo stiže besplatno, kao slobodan igrač jer mu ugovor s Clermontom završava krajem lipnja, a na Maksimiru bi trebao zarađivati oko 600.000 eura na godinu.

Nije nevažno spomenuti i to da je Khaoui u Clermontu igrao s Komnenom Andrićem, bivšim napadačem Dinama, pa se iz prve ruke mogao informirati o momčadi za koju bi trebao potpisati.

Podsjetimo, Dinamo je prije tjedan dana već doveo pojačanje iz Francuske, na Maksimir je stigao stoper Maxime Bernauer (24) iz drugoligaške momčadi Paris FC.