Liga nacija logo sponzori

zadnji 'glanc'

Vatreni odradili posljednji trening, no uz ozbiljan propust organizatora

  • I.Ž./Hina
  • Zadnja izmjena 14.06.2023 09:01
  • Objavljeno 13.06.2023 u 20:20
Bionic
Reading

Hrvatska i nizozemska nogometna reprezentacija odradile su posljednje treninge uoči sutrašnjeg polufinala Lige nacija u Rotterdamu

Bronačni s posljednjeg Svjetskog prvenstva su trenirali u Varkenoordu, sportskom kompleksu Feynordoove akademije, koji se nalazi pored stadiona De Kuip na kojem će u srijedu od 20.45 sati odmjeriti snage protiv "Oranja".

Bio je to trening na kojem su Zlatko Dalić i igrači odrađivali posljednje detalje i slagali "dobitnu kombinaciju" za ogled protiv "Oranja".

Standardno je prvih 15 minuta treninga bilo otvoreno za medije i sve zainteresirane, ali organizatori su sada napravili velik i ozbiljan propust. Naime, naši su reprezentativci trenirali na terenu koji je najbliže obližnjoj cesti, ali tamo nije bilo nikakve zaštite od pogleda, a ni redara, pa se uz ogradu okupio popriličan broj 'gledatelja' koji su neometano pratili sve što je izbornik Zlatko Dalić uigravao za sutrašnju utakmicu. Istina, bilo je tu najviše hrvatskih navijača, ali vrlo su lako Nizozemci mogli poslati i svoje 'špijune'.

Ozljeda Joška Gvardiola i odlazak Marka Livaje iz reprezentacije sasvim sigurno natjerali su Dalića na promjenu planova. Dio medija je objavio kako hrvatski strateg priprema iznenađenje za "Oranje" što mu se nije svidjelo.

"Vraćam se na istu temu, objavljuju se sastavi, ali to je vaš posao. Telefoni rade, zove se i pita se, to je vaše. Hvala vam na tome," kazao je na novinarskoj konferenciji uoči treninga. Kako je izgledao trening pogledajte OVDJE.

Problemi s Gvardiolovim trbušnim zidom otvorili su "rupu" u obrani, Dalić ima nekoliko rješenja, a najbliži sastavu su Domagoj Vida ili Martin Erlić.

Otvoreno je i pitanje lijevog boka za koje konkuriraju Borna Sosa i Borna Barišić, međutim na toj poziciji je u susretu za treće mjesto na World Cupu zaigrao i Ivan Perišić. Luka Modrić i Mateo Kovačić nisu upitni, baš kao niti Marcelo Brozović premda je iza njega subotnje finale Lige prvaka.

"Znate kakav je Broz, spreman je i motiviran. On nikada nije bio upitan. Igrao je sjajno u finalu, očekujem da će to ponoviti i sutra," kazao je Dalić.

Mjesto u napadu trebao bi zauzeti Andrej Kramarić, a krilnim pozicijama su najbliži Mario Pašalić, te Luka Ivanušec, naravno ako će Perišić dobiti mjesto u zadnjem redu.

  • +26
Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Nizozemske 13.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Nizozemska se pripremala u svojoj bazi Zeis. Dalićev kolega Ronald Koeman također, je imao problema s izostancima. Zbog ozljeda je ostao bez napadača Memphisa Depaya i braniča Matthijsa De Ligta.

"Nemam nikakvih sumnji oko sastava za sutra. Ali, naravno, to ću prvo priopćiti igračima sutra ujutro," poručio je nizozemski strateg.

Hrvatska bez obzira na ishod polufinalne utakmice ostaje u Rotterdamu do subote. U slučaju sutrašnje pobjede u Rotterdamu će igrati u nedjelju u finalu, a u slučaju poraza u subotu sele u 200 km udaljeni Enschede gdje je u nedjelju utakmica za treće mjesto.

Trening hrvatske reprezentacije uoči utakmice s Nizozemskom 13.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: CROPIX Ante Čizmić / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal