dosta mu je

Kylian Mbappe šokirao PSG; ovo je odluka koja će potpuno uzdrmati nogometno tržište

13.06.2023 u 06:20

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (24) neće iskoristiti opciju produženja ugovora s PSG-om koji istječe 2024. godine i klub bi ga mogao prodati već ovoga ljeta. Odluka je to koja je šokirala sve na Parku prinčeva jer PSG baš i nema previše mogućnosti

Francuski sportski dnevni list L'Équipe otkriva da je Kylian Mbappe (24) svoju odluku obznanio čelnicima kluba pismom koje su primili u ponedjeljak popodne.

PSG sad ima samo dvije solucije - mogu probati nagovoriti Mbappea da potpiše novi ugovor ili ga, ako ga odbije, prodati već ovog ljeta jer za godinu dana postaje slobodan igrač i može otići bez odštete!

Očigledno je na Mbappeovu odluku utjecao i odlazak Lea Messija, a sve su glasnije najave da bi i Neymar mogao napustiti Pariz. Jasno je da se u takvom raspletu ni Mbappeu ne ostaje na Parku prinčeva. U konačnici to znači samo jedno - ova bi odluka mogla potpuno uzdrmati nogometno tržište ovog ljeta.

Realno, Mbappeova odluka zasigurno je obradovala Real Madrid, s kojim se Francuz najčešće povezivao u prošlosti. A on je i dalje veliki san predsjednika 'kraljeva' Florentina Pereza, koji ga vidi kao novo 'galaktičko' pojačanje oko kojeg bi gradio momčad Reala za budućnost.

Perez bi u isto vrijeme, posebice nakon odlaska Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, u Mbappeu dobio pojačanje koje bi mu osiguralo mir s navijačima, kojima se gubitak prvog strijelca momčadi nikako nije dopao. Bez obzira na to što Perez pokušava na Santiago Bernabeu dovesti Harryja Kanea ili Kaija Havertza...

Podsjetimo, Perez je PSG-u svojevremeno za Mbappea nudio 180 milijuna eura. Činilo se tada kako je posao već dogovoren, ali je Mbappe u posljednji trenutak odlučio ostati u PSG-u i to nakon što se u sve uključio i francuski predsjednik...

Pitanje je samo ima li Real dovoljno novca da već ovog ljeta kupi Mbappea. Istrošili su se 'kraljevi' jer su za Judea Bellinghama platili više od 100 milijuna eura, pa u ovom trenutku teško da mogu 'stvoriti' 180 milijuna. Jer PSG neće pristati ni na što manje od toga, a klubovi koji bi si Mbappea po toj cijeni čak i mogli priuštiti - Newcastle, Manchester United, Manchester City, pa vrlo vjerojatno i Liverpool - njemu nisu nimalo interesantni.

Kako će ova 'talačka kriza' završiti? Realno je da će Mbappe ovog ili sljedećeg ljeta gotovo sigurno završiti u Realu, sad je samo na klubovima da se dogovore oko visine i ritma isplate odštete.