Getafe želi gojaka

Dinamo dobio nemoralnu ponudu za veznjaka; ako je ovo istina to će biti najbolja investicija u povijesti kluba!

22.11.2019 u 14:07

Bionic
Reading

Osim prodaje španjolskog veznjaka Danija Olma koji u zimskom prijelaznom roku gotovo sigurno napušta Dinamo u rekordonm transferu, u klubu se vrlo blizu realizacije još jedan transfer na kojem će klub iz Maksimira jako dobro zaraditi

Prema pisanju Dnevnog avaza, koji se poziva na izvore iz Zagreba, navodno u Zagrebu uskoro počinju pregovori Dinama i Getafea vezanih uz prodaju veznjaka Amera Gojaka.

Riječ je o igraču koji je kod trenera Dinama Nenada Bjelice proigrao te postao standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Prema Transfermarktu vrijednost Amera Gojaka trenutačno iznosi 6,5 milijuna eura, a prema informacijama iz menadžerskih krugova Dinamo bi ga teško pustio za manje od 15 milijuna eura, koliko je navodno u igru (netko će reći da je to nemoralna ponuda koju neće odbiti) jer ipak je riječ o igraču koji tek ima 22 godine te ga s Dinamom veže još dvije i pol godine.

Dodajmo kako isti izvor navodi kako su uz Getafe, klub iz predgrađa Madrida, interes za Gojaka pokazali još Sevilla, Betis, Villarreal, Lyon, AC Milan, Inter, Celtic, Stuttgart, Werder, Schalke, Southampton… Dakle, lista klubova koji prate ovog borbenog veznjaka koji je zabio nekoliko važnih golova ove sezone uključujući onaj protiv Rosenborga koji je Dinamu osigurao Ligu prvaka i zaradu od najmanje 25 milijuna eura. Ako tome dodamo da je Gojak zabio sjajan gol u Bruxellesu za 2:0 kojim je Dinamo dotukao Anderlecht te kako je upravo njegov gol dokrajčio Rijeku u finalu Superkupu onda je jasno kako se radi o igraču koji se pokazao kao pun pogodak za čelnike Dinama.

Naime, kada je 2015. stigao u Dinamo iz sarajevskog Olimpika odštetu od nekih 500.000 eura, nitko nije mogao niti sanjati kako će taj igrač četiri godine kasnije vrijediti 15 milijuna eura te postati jedan od nositelja igre u BiH reprezentaciji koja se bori za nastup na Euru 2020 (u osam nastupa zabio je 4 gola).

No, ako se ova navodna ponuda stavi u kontekst rekordnih prodaja Dinama ispada kako je Gojak jedna od najboljih investicija u povijesti kluba.

Jednom prilikom, kada su mogući odlasci iz kluba u pitanju, trener Nenad Bjelica je kratko rekao vezano uz Gojaka i španjolsku La Ligu sljedeće:

'Naravno da je Amer spreman za takav korak. Ima dobar karakter, ali i kvalitetu za igranje u ligi poput španjolske. Riječ je o jednom od naših najboljih igrača. Puno je napredovao i veliki je interes europskih klubova za njega.'

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL