PRIČE OKO HNS-A

Davor Šuker u opasnosti; oglasio se Romeo Jozak

14.02.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Sve se glasnije priča kako bi Davor Šuker mogao ostati bez funkcije predsjednika HNS-a, koji je nedavno napustio i tehnički direktor Romeo Jozak

Posljednjih dana jedna od glavnih tema u sportskoj javnosti je mogući odlazak Davor Šukera s mjesta prvog čovjeka hrvatskog nogometa na koji je došao u srpnju 2012. godine. Navodno neki ljudi u Izvršnom odboru saveza nisu zadovoljni radom najboljeg strijelca hrvatske reprezentacije u povijesti.

Skupština je u travnju, a tada ćemo vidjeti hoće li Šuker postati bivši ili su ovo samo nagađanja. Čak se spominju i neka imena kao mogući nasljednici poput bivšeg predsjednika HNS-a Branka Mikše te Disciplinskog suca MAXtv Prve lige Saše Pavličića-Bekića.

I dok je Šukerova sudbina nepoznanica, oko budućnosti nekadašnjeg tehničkog direktora HNS-a Romea Jozaka sve je jasno. On je i službeno potvrđen za sportskog direktora GNK Dinamo. No ostat će u organizaciji  Europskog prvenstva UEFA U-17 koje će u svibnju biti održano u Hrvatskoj.

'Ušli smo preduboko u organizaciju događaja te bi zbog organizacije, zbog ozbiljnosti i imidža HNS-a u Uefi, bilo neodgovorno da ne ostanem u projektu do kraja jer ta funkcija, uostalom, i nema veze s mjestom tehničkog direktora Saveza', objasnio je Jozak za HNS te dodao:

'Iza mene su tri prekrasne godine u Savezu, s puno dobrih rezultata mladih reprezentacija na koje možemo biti ponosni. U svim selekcijama imamo stručne i ambiciozne izbornike i stožere, a izuzetno me veseli što ću prije odlaska predstaviti i dokument na kojem sam radio od prvog dana i koji će, duboko se nadam, predstavljati temelj za razvoj mladih nogometaša. Zahvalan sam što sam imao priliku raditi u Savezu, sada se veselim novom sportskom izazovu u Dinamu, a hrvatskom nogometu uvijek ću biti na dispoziciji za pomoć.'