hrpa novca...

David de Gea ipak ostaje na Old Traffordu; ovakve mu uvjete ne može ponuditi niti jedan klub na svijetu

04.07.2019 u 15:32

Bionic
Reading

Čelnici Manchester Uniteda naredili su treneru Ole Gunnar Solskjaeru da ne bira sredstva u pokušaju da zadrži dva 'dragulja' na Old Traffordu. Solskjaer je, čini se uspio, Marcus Rashford potpisao je novi ugovor, a to bi u sljedećih nekoliko dana trebao učiniti i golman David de Gea

Veliki je posao ovog tjedna odradio Ole Gunnar Solskjaer. Prvo je u ponedjeljak i službeno novi ugovor potpisao Marcus Rashford (21) koji se obvezao do 2023. godine ostati na Old Traffordu. Prošle sezone postigao je 13 golova i dodao devet asistencija, velika je to pobjeda Solskjaera koji u njemu vidi budućnost kluba.

'Manchester United je sve u mom životu otkad sam došao ovdje sa sedam godina. Ovaj klub me oblikovao i kao igrača i kao osobu, pa je takva privilegija svaki put kad dobijem priliku nositi njegov dres', kazao je mladi Rashford i dodao:

'Želim zahvaliti Oleu i njegovom stožeru za sve što su učinili za mene. Oni su savršena grupa trenera od koje mogu učiti i nastaviti svoj razvoj i želim podići svoju igru na novu razinu. Učinit ću sve kako bih pomogao klubu da se vrati tamo gdje mu je mjesto i ostvari uspjeh koji naši navijači zaslužuju.'

Riješio je tako Solskjaer barem dio 'problema' u napadačkoj liniji, a na najboljem je putu da se 'pokrpa' i u obrani. Naime, prvi golman David de Gea (28) na stolu ima novi petogodišnji ugovor koji mu jamči tjednu zaradu od nevjerojatnih 390.000 eura!

Izvori bliski klubu dodaju kako su u tom novom ugovoru ispunjeni svi uvjeti koje je De Gea tražio, jer su čelnici United odlučili pod svaku cijenu zadržati ga na Old Traffordu. Španjolac ima ugovor do lipnja sljedeće godine, a već ga neko vrijeme pokušava angažirati PSG.

  • +3
Premiership: Manchester United - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zato su u Unitedu odlučili izbaciti PSG iz igre te su prihvatili sve ono što je De Gea tražio, čak i neke ustupke koji su vezani uz privatni život.

Naime, njegova žena Edurne u Španjolskoj pokušava izgraditi pjevačku i glumačku karijeru, a i sam David je uključen u promociju njezinih glazbenih uradaka te mu za takve 'akcije' s vremena na vrijeme treba pokoji slobodan dan. Solskjaer i čelnici Uniteda toliko su očajni da su pristali čak i na te uvjete... I time su ga 'kupili' jer mu PSG, navodno, nije želio izići u susret s tim 'problemom'.

Tako će španjolski golman, koji je na Old Trafford stigao još 2011. godine iz Atletico Madrida za 11 milijuna eura, službeno postati najplaćeniji golman na svijetu. S bonusima bi njegova mjesečna plaća mogla biti i veća od 1,6 milijuna eura!

Navodno su De Gea i klupski čelnici dogovorili sve detalje, čeka se samo potpis novog ugovora...