zna što želi

Ole Gunnar Solskjaer krenuo u izgradnju 'novog Uniteda'; otkrio je koji će igrači biti nositelj igre 'crvenih vragova'

30.03.2019 u 14:21

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer odlučan je u namjeri da zadrži na Old Traffordu Paula Pogbu i Marcusa Rashforda, za koje tvrdi da su od vitalne važnosti u planu izgradnje momčadi koja će biti dostojna klupske povijesti...

Paul Pogba je tijekom nedavnog angažmana u francuskoj reprezentaciji izjavio kako bi mu se ostvarili snovi da zaigra pod vodstvom Zindedinea Zidanea u Real Madridu, dok britanski mediji špekuliraju o mogućem odlasku Marcusa Rashforda u Barcelonu.

'Oni su vitalni za našu budućnost', izjavio je Solskjaer u razgovoru s novinarima uoči utakmice 31. kola engleskog prvenstva u kojoj Manchester United dočekuje Watford.

Otkako je Norvežanin došao na klupu Manchestera u prosincu zamijenivši Josea Mourinha, Pogba je dobio više taktičke slobode u igri, što je rezultiralo s njegovih osam golova i šest asistencija. Rashford je, pak, postao prva napadačka opcija, što je opravdao s osam golova u 18 nastupa u svim natjecanjima.

'Ambicija je našeg kluba da težimo ka ostvarenjima kakva smo imali u prošlosti. To se od nas očekuje. Naravno, nadamo se da ćemo izgraditi dovoljno snažnu momčad dostojnu povijesti ovog kluba', odgovorio je Norvežanin na pitanje mogu li Pogba i Rashford ostvariti svoje osobne ambicije igrajući za United.

Na kraju sezone u kojoj će prvi cilj biti osigurati nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, klub mogu napustiti kapetan Antonio Valencia i Matteo Darmian, a na popisu Unitedovih mogućih pojačanja nalaze se mladići poput Jadona Sancha iz Borussije Dortmund i Calluma Hudson-Odoija iz Chelseaja te središnji branič Napolija Kalidou Koulibaly. No, Solskjaer pod svaku cijenu na Old Traffordu mora zadržati i golamana Davida de Geu koji još nije potpisao novi ugovor...

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Očekuje se kako će klupsko vodstvo novopostavljenom stalnom menadžeru u sljedećem prijelaznom roku na raspolaganje staviti prilično izdašan budžet za pojačanja.

'Oni koji me poznaju znaju da ću taj novac pametno potrošiti', rekao je Solskjaer te zaključio:

'Imamo plan, klub prati neke igrače već dugo, duže nego što sam ja ovdje, a imamo i one koje trebamo zadržati. Nećemo trošiti samo zato da potrošimo novac.'