pogled u prošlost

David Beckham pozorno je slušao dok mu je Slaven Bilić držao lekciju

30.10.2017 u 10:42

Bionic
Reading

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić još se uvijek nalazi u neugodnoj situaciji u West Ham Unitedu. Istina, prošlog tjedna sa svojom je momčadi preokrenuo 0:2 protiv Tottenhama, ali u prvenstvu je upisao tek remi (2:2) protiv posljednje plasiranog Crystal Palacea

Svaki nogometni trener svoju poziciju najlakše brani rezultatima. No kada rezultat izostane, onda treneri najčešće prvi stradaju.

Nažalost, Bilićeva situacija u West Hamu daleko je od idealne i svakodnevno stižu informacije iz Engleske o tome kako je pod velikim pritiskom, odnosno pod imperativom pobjede. Sada mu navodno pozicija ovisi o rezultatu utakmice protiv Liverpoola.

  • +3
Slaven Bilić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No bez obzira na taj rezultat, Bilić se dokazao kroz rezultate reprezentacije, ali potom i radeći u klubovima, od Lokomotiva i Bešiktaša do West Hama.

A da Bilić u tom poslu uživa i da nogomet osjeća, potvrđuje i ova fotografija iz njegovih igračkih dana, kada je očito imao potrebu objasniti nešto sedam godina mlađem Davidu Beckhamu, još jednoj nogometnoj legendi.

Beckham je, barem prema fotografiji, Bilićevu kritiku mirno prihvatio, a kako i ne bi jer bivši hrvatski reprezentativac predstavljao je autoritet u svakoj momčadi za koju je nastupio. Pa je tako, recimo, u Karlsruheu bio i prvi kapetan stranac, dok je igrama u West Ham Unitedu zaslužio i epitet najboljeg igrača sezone među 'čekićarima'.

Naravno, očito se i Biliću dopalo da podsjeti neke na svoje nogometne instrukcije jer je ovu fotografiju objavio na Instagramu uz hastag #tb odnosno throwback.

#tb #18

Objavu dijeli Slaven Bilić (@slavenbilic68)