Zaradit će i Dinamo

Dani Olmo ponovno se našao na radaru velikana; poklopilo se nekoliko ključnih stvari i sada je na pragu transfera karijere

18.04.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Dani Olmo mogao bi na ljeto napustiti RB Leipzig, a katalonski Sport tvrdi da zna i gdje će nastaviti karijeru

Dani Olmo u Dinamo je stigao 2014. godine iz Barcelone u koju bi se sada mogao i vratiti. U Dinamu je stasao kao igrač i stigao do španjolske nogometne reprezentacije, a onda je otišao u RB Leipzig koji ga je u siječnju 2020. godine otkupio od Modrih za 20-ak milijuna eura i razne bonuse koji uključuju i 20 posto od razlike u idućem transferu.

U Njemačkoj se odlično snašao i postao velika uzdanica trenera Juliana Nagelsmanna, a ustalio se i u reprezentaciji Španjolske kod Luisa Enriquea. Odlične igre u dresu reprezentacije i njemačkog prvoligaša ponukale su Barcu da ga ponovno intenzivnije počne pratiti.

'Barca prati sve svoje bivše igrače. Ljudi iz kluba su ga više puta gledali uživo, a radi se i na tome da klub stalno bude u kontaktu s ljudima koji vode Olmovu karijeru. Dani je napustio Barcelonu kako bi se izgradio kao nogometaš, a to je i uspio u Hrvatskoj i Njemačkoj. Momčadi doprinosi golovima, ali i utjecajem na igru općenito', piše katalonski Sport koji se zadnjih dana raspisao o Olmovom povratku u Barcu.

Važna stvar u cijeloj priči je i to da je Olmo izrastao u jednog od ključnih igrača Španjolske što je potvrda njegove kvalitete.

'Luis Enrique ga je povukao iz mlade reprezentacije, uvijek je vjerovao u njega i sada je postao standardan u reprezentaciji. To je ujedno i doprinijelo tome da ga Barcelona ponovno počne promatrati kao potencijalno pojačanje', piše Sport i otkriva kako je sada idealno vrijeme za Olmov povratak u Barcu:

'Dolaskom Joana Laporte na mjesto predsjednika porasle su i šanse za Olmov povratak. Barcelona treba takve igrače, a uz to, Olmo ne bi bio preskup. Zadovoljava sve uvjete koje klub stavlja pred igrače. Njegov povratak ovisit će o tome koliko će igrača na ljeto otići iz Barcelone, ali Dani zna da je na popisu', zaključuju Španjolci.