bundesliga

Bayern stigao do najvažnije pobjede ove sezone u Bundesligi, najvećeg suparnika svladao na njegovom terenu, bez svojeg najboljeg igrača

03.04.2021 u 22:30

Bionic
Reading

Njemački i europski prvak Bayern slavio je s 1:0 (1:0) na gostovanju kod RB Leipziga i tako napravio veliki korak ka devetom uzastopnom i ukupno 31. naslovu nacionalnog prvaka.

Gol odluke postigao je veznjak Leon Goretzka na povratnu loptu Thomasa Müllera. Domaća momčad je pokušavala doći do izjednačenja, a najbliže su tome u nekoliko navrata bili Marcel Sabitzer i bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo, no njihovi udarci ili nisu bili dovoljno precizni ili bi ih zaustavio Manuel Neuer.

S time da moramo reći kako su Bavarci na ovaj ispit stigli bez svojeg najboljeg igrača, Roberta Lewandowskog, koji se ozlijedio igrajući za poljsku reprezentaciju.

Bayern je pobjedom povećao svoju prednost pred drugoplasiranim Leipzigom na sedam bodova, a trećeplasirani Wolfsburg je ostao na deset bodova zaostatka pobijedivši na domaćem terenu Köln s 1:0 uz pogodak hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Brekala.

Brekalo je u 69. minuti uputio precizan udarac s ruba kaznenog prostora, pri čemu je lopta okrznula jednog gostujućeg obrambenog igrača i završila u mreži. Hrvatski reprezentativac je bio u početnoj postavi i igrao do 73. minute, a Marin Pongračić je ostao na klupi za pričuve Wolfsburga.

U dvoboju koji bi mogao odlučiti koji će njemački klubovi igrati sljedeće godine u Ligi prvaka, Eintracht je u Dortmundu svladao domaću Borussiju s 2:1 i tako stvorio velikih sedam bodova prednosti u borbi za četvrto mjesto.

Gosti su poveli u 11. minuti kad je Schulz nesretno glavom poslao loptu u svoju mrežu. U 45. minuti je izjednačio Hummels nakon udarca iz kuta. Pobjedu Eintrachtu donio je Andre Silva u 87. minuti, kad je glavom pogodio mrežu na ubačaj Filipa Kostića.

Eintracht je četvrti s 50 bodova. Borussia Dortmund je peta s 43 boda, koliko ima i šestoplasirani Bayer Leverkusen koji je pobijedio Schalke s 2:1.

Alario (20) i Schick (72) su bili strijelci za 'apotekare', a Huntelaar (81) je ublažio poraz zadnje momčadi na ljestvici sa samo 10 bodova i na sigurnom putu prema drugoligaškom društvu. Tin Jedvaj je ostao na klupi za pričuvne igrače Bayera.

Augsburg je s 2:1 kao domaćin svladao Hoffenheim u čijoj momčadi nije bilo ozlijeđenog Andreja Kramarića. Vargas (8) i Hahn (23) su donijeli pobjedu Augsburgu kojom je preskočio Hoffenheim na ljestvici i zasjeo na 11. mjesto. Za Hoffenheim je jedini strijelac bio Skov (86).

Mainz i Arminia su podijelili bodove odigravši 1:1. Domaća momčad je povela iz kaznenog udarca u 56. minuti, a precizan je bio Brosinski. Volgsammer je u 76. minuti izjednačio i donio važan bod Arminiji u borbi za opstanak u zgusnutom društvu četiri kluba koji se bore za dva mjesta koja jamče igranje u Bundesligi i sljedeće sezone.

Zasada te pozicije drže Mainz s 25 i Hertha s 24 boda, a berlinska momčad ima i utakmicu manje. Koeln i Arminia imaju po 23 boda i ostaju u opasnoj zoni.