Za španjolsku marcu

Dani Olmo iskreno o Modriću, životu u Hrvatskoj te kome i zašto donira dio svoje plaće

08.01.2024 u 15:23

Bionic
Reading

Dani Olmo, bivši igrač zagrebačkog Dinama, uvijek je zanimljiv sugovornik

Tako je španjolski reprezentativac Dani Olmo, koji je iz Dinama u siječnju 2020. prešao u RB Leipzig, u velikom razgovoru za Marcu između ostalog pričao o Luki Modriću i životu u Hrvatskoj.

Povod razgovora bila je predstojeća utakmica Real Madrida i RB Leipziga u osmini finala Lige prvaka. No, jedna od tema bio je i njegov novi ugovor s RB Leipzigom do 2027. godine. Također je poznato kako nova odštetna klauzula iznosi 60 milijuna eura.

'U klubu su mi kazali da imaju pobjednički projekt i to je razlog zašto sam potpisao. Želio sam biti dio onoga što stvara trener Marco Rose', kazao je između ostalog 25-godišnji Olmo.

Kao bivši igrač Barcelone dotakao se i svojih uzora. No, osim Andresa Inieste otkrio je kako je gledao i upijao sve od Luke Modrića.

'Gledam svoje utakmice i učim, pokušavam ispraviti svoje nedostatke. Da, uvijek sam volio Iniestu, Modrića, ali sad pokušavam gledati isključivo sebe i svoju igru', dodao je Olmo.

Posebna tema razgovora bio je projekt ‘Commol Goal‘. Konkretno, svaki igrač koji je dio tog projekta donira jedan posto svoje plaće u društvene svrhe. Objasnio je kako je došao na tu ideju:

'Da, obitelj mi je usadila tu društvenu svijest. Ono što sam doživio u Hrvatskoj također me natjeralo na razmišljanje. Također želim u Terrassi, mom gradu, pomoći djeci oboljeloj od karcinoma. Kao nogometaši imamo društvenu odgovornost i s malo toga što radimo puno pomažemo. Pokušavam dati svoj doprinos... Bio sam u Hrvatskoj i kad sam bio igrač i kasnije, surađivao s dječacima i djevojčicama kojima smo pomagali. Družio sam s djecom oboljelom od karcinoma i vidio sam tu sreću, kad se djeca igraju s tobom. To je neprocjenjivo', ispričao je Olmo.

Španjolske novinare zanimalo je kako mu je bilo živjeti u Hrvatskoj, a Olmo je osvojim odgovorom sve iznenadio. Čak i svoje fanove u Hrvatskoj:

'Kad sam vidio što se tamo dogodilo prije mnogo godina, pomoglo mi je da razmislim o svemu, iako nisu baš voljeli govoriti o ratu. Bio sam tamo pet godina, od svoje 16. godine, i to mi je dalo vremena da naučim i posjetim simbolična mjesta tog sukoba.'