fa kup

Joško Gvardiol je još jednom oduševio, a Pep Guardiola je napokon priznao grešku

08.01.2024 u 09:30

Bionic
Reading

Manchester City se rutinski plasirao u šesnaestinu finala FA kupa uvjerljivom 5:0 pobjedom protiv slabog drugoligaša Huddersfield Towna, a nakon utakmice je Pep Guardiola posebno nahvalio našeg Joška Gvardiola koji je napokon zaigrao na svojoj poziciji

Dva gola za Manchester City je zabio Phil Foden (33, 65), a među strijelce su se upisali i Julian Alvarez (37), Ben Jackson (58-ag), te Jeremy Doku (74).

Za 'građane' su od prve minute zaigrali Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. Kovačić je u 65. minuti sjajno petom asistirao Fodenu koji je zabio s ruba kaznenog prostora. Kovačić je igrao do 75. minute kada ga je zamijenio Jacob Wright, dok je Gvardiol odigrao cijeli susret na poziciji stopera.

I baš je Pep Guardiola nakon utakmice pohvalio Joška Gvardiola koji je napokon igrao na svojoj 'prirodnoj' poziciji.

'Trebamo obranu na način kako su je danas odigrali Ruben Dias i Joško Gvardiol. Fantastično su držali obranu visoko od našeg gola. Puno toga u našoj igri polako postaje bolje', hvalio je svoj stoperski dvojac Pep Guardiola.

Realno, time je napokon priznao da je pogreška to što je Gvardiola do sada forsirao na lijevom beku, a tu Joško ipak ne daje svoj maksimum. No, Pep ima 'hrpu' stopera, tu su uz Gvardiola i Diasa još Ake, Akanji i Stones pa je i logično da je pokušao s Gvardiolom na lijevom beku gdje je Cityju ostao samo 19-godišnji Rico Lewis.

I engleski mediji su pohvalili našeg Joška Gvardiola.

'Izgledao je puno sigurnije nego prije. Imao je nekoliko izleta u sredinu i dobro je pomagao Gomezu na lijevoj strani', piše u izvještaju utakmice Manchester Evening o Gvardiolu.

  • +7
Joško Gvardiol Manchester City Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Treba biti realan i priznati da Huddersfield Town baš i ne može biti pravo mjerilo jer se radi o drugoligaškoj momčadi koja je trenutno praktički u zoni ispadanja, zabija malo, prima puno golova...

Bez obzira na sve, Pep Guardiola može biti zadovoljan, a posebice jer se i nakon pet mjeseci izbivanja od teške ozljede vratio Kevin De Bruyne.

'Kevin sam neće riješiti probleme koje imamo. Treninzi su mu sada potrebniji nego utakmice. Nije spreman za 90 minuta, imat će dva tjedna za pripremu za drugi dio sezone. Sretni smo što se vratio, ali jasno je da nećemo pobjeđivati u velikim utakmicama ako nismo svi zajedno. Kevin će nam pomoći svojim talentom', zaključio je Pep Guardiola.