team-building

Vatreni idu na turnir u Ujedinjene Arapske Emirate; o svemu se oglasio Zlatko Dalić

08.01.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će u ožujku na međunarodnom turniru Winsunited Cup u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza

HNS je postigao dogovor o sudjelovanju Vatrenih na prvom izdanju Winsunited Cupa koji će od 22. do 26. ožujka 2024. biti održan u Emiratima. O kojem je iznosu riječ, kad je dolazak Hrvatske u Ujedinjene Arapske Emirte u pitanju, nije poznato.

Uz Hrvatsku, na Winsunited Cupu će sudjelovati ponajbolje afričke selekcije Egipat i Tunis te najbolja momčad Oceanije Novi Zeland, dodaje HNS.

Utakmice polufinala bit će odigrane 22. ožujka, nakon čega će se poražene ekipe sastati 25. ožujka u utakmici za treće mjesto, dok će dan kasnije pobjednici polufinala zaigrati za premijerni naslov pobjednika Winsunited Cupa koji će se održavati svake dvije godine.

Naknadno će biti objavljene dodatne informacije o turniru, uključujući parove polufinala te točni termini i lokacije utakmica, navodi HNS.

'Željeli smo iskoristiti termin u ožujku za ovakvu vrstu turnira, s jakim protivnicima na jednom mjestu, što nije bilo lako organizirati. No, hrvatska reprezentacija ima veliki ugled, posebno zahvaljujući rezultatima proteklih pet godina te smo uspjeli pronaći odlično rješenje koje se po svim parametrima uklapa u ono što je želio stručni stožer na čelu s izbornikom Dalićem. Protivnici su po mjeri, a boravak u Emiratima prvenstveno će poslužiti za stvaranje kvalitetne 'kemije' na terenu i izvan njega uoči Eura u Njemačkoj', kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Priželjkivali smo jedan ovakav turnir na kojem ćemo odigrati dvije dobre utakmice jer su svi sudionici kvalitetne momčadi. Pritom ćemo imati odlične uvjete za trening i rad, a boravak u Emiratima prvenstveno ćemo iskoristiti za 'team-building', kao što je to bio slučaj 2022. na prijateljskom turniru u Dohi. Termin u ožujku nam je idealna prilika da postavimo dobre temelje i kreiramo pravu atmosferu za sve ono što nas čeka na ljeto u Njemačkoj', izjavio je izbornik Zlatko Dalić.