Transfer bomba

Hrvatski trećeligaš iz Zagreba prodao tinejdžera u Bundesligu za 5,2 milijuna eura!

08.01.2024 u 11:24

Bionic
Reading

Novi senzacionalni milijunski transfer napravio je hrvatski niželigaš NK Kustošija

Čim je poznati stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio vijest kako je NK Kustošija ostvarila novi milijunski transfer, mnogi su se upitali kako je to moguće?

Naime, maleni klub sa zapada Zagreba koji nastupa u 2. HNL (treći rang po jačini!) prodao je svog 17-godišnjeg igrača Dina Klapiju (rođen 2007. godine u New Yorku) - koji igra na poziciji napadača - u njemački RB Leipzig za čak 5,2 milijuna eura! Iznos je to koji mnogi prvoligaši ne mogu postići za igrače koji su ostavili trag u SuperSport HNL-u. Dodajmo tome kako je ukljčeno i 10% od iduće prodaje, a objavljeno je kako je Klapija prošao i liječnički pregled.

U prvi tren transfer izgleda rekordno velik jer ipka je riječ o trećeligašu, no očito su čelnici RB Leipzig dugo pratili mladog hrvatskog nogometaša koji je rođen u SAD-u, a za oko im je zapeo svojim igrama za U-17 reprezentaciju Hrvatske.

Svi koji su ga gledali kažu da ima osjećaj za gol, a stručnjaci mu predviđaju uspješnu karijeru. Ako sve prođe prema prognozama uskoro bi mogao doći i na popis Vatrenih jer pravih napadač uvijek nedostaje…

No, kad je Kustošija u pitanju ovo nije njihov novi milijunski transfer. Naime, prije nekoliko godina prodali su Mikayila Fayea u Barcelonu za 1,5 milijuna eura (s bonusima moguć je iznos od pet milijuna eura!).

Nema sumnje kako će im ovaj novac itekako dobro doći da uz neko pojačanje poprave mjesto na ljestvici 2. HNL koju možete vidjeti u prilogu.

Standings provided by Sofascore