sp u boksu

Damir Plantić sredio neugodnog Gruzijca i izborio osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu

27.10.2021 u 18:17

Bionic
Reading

Hrvatski boksač Damir Plantić plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Beogradu nakon što je u novoj, međuteškoj kategoriji do 86 kg uvjerljivom pobjedom 5-0 svladao Gruzijca Artjoma Jordanjana

Damir Plantić, najiskusniji hrvatski boksač na SP-u pobjedom se tako vratio na svjetsku scenu nakon dvije godine.

U prvoj rundi niži, agresivni Gruzijac Artjom Jordanjan ozbiljno je nasrnuo, pritiskao Damira koji je vrebao i pogađao kontre. Jordanjan je držao inicijativu, prošlo mu je i nekoliko krošea iz bliske borbe, ali prvu rundu je Plantić dobio 4-1.

U drugoj rundi Damir je uspio nametnuti svoj ritam tehničkog boksa. Preuzeo je kontrolu nad mečom, premda je tu rundu dobio tek 3-2.

Plantić je u trećoj rundi potpuno zagospodario ringom, a s nekoliko lukavih aperkata uzdrmao je suparnika i dobio tu rundu, kao i meč te uvjerljivo pobijedio 5-0.

Damir Plantić prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea.

'Gruzijac je bio vrlo nezgodan protivnik, stalno je pritiskao dok ga nisam usporio s nekoliko aperkata. Taktički sam boksao kako smo se i dogovorili, zadovoljan sam, a sad se pripremamo za Belgijca koji je kvalitetu pokazao prekidom protiv predstavnika Uzbekistana', kazao je Plantić nakon meča.

Damir će se protiv belgijskog nokautera boriti za prolaz u četvrtfinale. Dovoljno je iskusan, a prije dvogodišnje stanke bio je i brončani na Europskom prvenstvu 2017. godine, borio se već i na Svjetskom prvenstvu, višestruki je prvak države, a u profesionalnom boksu upisao je omjer 4-0.