svečano u splitu

Dambrauskas predstavljen na Poljudu, a nakon divljenja Torcidi poručio: Uvijek sam vodio ekipe koje se bore za trofeje, a Hajduk vidim u Ligi prvaka

02.11.2021 u 19:47

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je Jens Gustafsson dobio otakz na funkciju trenera u Hajduku, predsjednik Bilih Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius dogovorili su suradnju s Litavcem Valdasom Dambrauskasom, koji bi momčad Hajduka trebao voditi do 2024. godine

Valdas Dambrauskas ovog je utorka potvrđen kao novi trener Hajduka, au u simboličnih 19:11 sati prvi se put predstavio i novinarima kao trener splitske momčadi.

'Drago mi je da mogu predstaviti našeg novog trenera, nije mi drago zašto smo tu. Čim klub mijenja trenera usred sezone, to nije dobro, ali što je tu je. Tu smo gdje jesmo. Želim se zahvaliti Jensu Gustafssonu na svemu, mislim da nema osobe u klubu kojoj nje žao što je otišao. Nismo ispunili ciljeve i to je jedini razlog zašto je otišao. Nedostajao mu je rezultat, morali smo reagirati jer još uvijek nije sve gotovo, Hajduk se mora boriti za trofeje. Imali smo ideju da na kraju ove polusezone analiziramo, ali znate kako je to izgledalo zadnjih par utakmica', priznao je predsjednik kluba Lukša Jakobušić, a sportski direktor Nikoličius je dodao:

'Želio bih zahvaliti Jensu i njegovim pomoćnicima. Kao što znate, trebali smo reagirati brzo i odlučili smo se za Valdasa koji jako dobro poznajte Hajduk, njegove igrače i HNL. Mislim da njegov stil nogometa odgovara Hajduku kako želimo igrati i kako želimo razvijati igrače'.

Litavac, kojeg su itekako dobro upoznali na Poljudu, jer u prosincu 2020. upisao je pobjedu 4:2 dok je vodio Goricu, svoje je predstavljanje započeo ovako.

'Jako sam sretan što sam ovdje, što sam opet u Hrvatskoj. Ovaj je klub jako poznat ne samo u regiji, već diljem Europe po svojoj povijesti, navijačima. Ovo je velika privilegija za mene biti dio ovog kluba. Dat ću sve od sebe da pružim Hajduku ono što zaslužuje', rekao je na početku Dambrauskas.

Koliko poznajete momčad Hajduka, koji je zadatak za ovu sezonu?

'Nisam dugo izbivao iz hrvatskog nogometa, uvijek nastojim pratiti ekipe koje sam vodio. Uvijek sam vodio ekipe koje se bore za trofeje, moj je zadatak da klubu pomognem u tome, ali kada će se to dogoditi, ne znam'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport

Usporedba ovog Hajduka s onim iz vreemna dok je Dambrauskas bio u HT Prvoj ligi.

'Nema svrhe sada pričati o prošlosti, sada je važno gledati na budućnost, što možemo postići s ovom momčadi. Sada su naše misli usmjerene samo na sljedeću utakmicu'.

Koliko vam treba vremena da momčad usvoji vaše ideje?

'Što je prije moguće, bilo bi mi drago da protiv Dragovoljca odigramo sjajnu utakmicu. Kada govorimo o hrvatskom nogometu, znamo što navijači žele; vidjeti i domaće igrače u ekipi. Mogu reći da svaki igrač kod mene ima priliku. U srijedu ću odraditi prvi trening i upoznati igrače. Ne želim sada davati prazna obećanja, mogu garantirati da ćemo žestoko raditi. Europa? Ovaj klub mora biti dio Europe, što je Hajduk bez Europe? To nam je glavni zadatak. Znam pritisak s kojim se sad susrećem. Vjerujem u svoje nove suradnike, predsjednika, sportskog direktora i sve ostale. Vidim Hajduk i u Ligi prvaka.'.

  • +18
Slaven Belupo - Hajduk (14. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX