oko sokolovo

Hajduk je u jednoj situaciji u Koprivnici dobro prošao; trebao mu je biti isključen igrač zbog onoga što je napravio

02.11.2021 u 08:24

Bionic
Reading

U emisiji Stadion HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je dvoboje 14. kola HT Prve lige

Kolo su u petak otvorili Hrvatski dragovoljac i Šibenik koji su remizirali (1:1) u Kranjčevićevoj, a istoga dana u maglovitim uvjetima Dinamo je slavio 2:0 kod Gorice. Istra 1961 je danas s 2:1 svladala Lokomotivu, dok je derbi između Rijeke i Osijeka koji se trebao igrati na Rujevici odgođen zbog koronavirusa u redovima Osječana.

Ipak, najviše pažnje privukao je nedjeljni dvoboj u Koprivnici gdje je Slaven Belupo sa 3:2 šokirao Hajduk. Ta je utakmica stajala posla trenera Splićana Jensa Gustafssona koji je danas dobio otkaz.

'Ne priča se previše o suđenju, srećom, ali kad se ne bi pričalo, nogomet ne bi imao ni strasti ni uzbuđenja, tako da je generalno dobro da se o suđenju ponekad razgovara. Srećom, u ovom kolu nije bilo tih razmjera da bismo mogli reći da smo nezadovoljni', rekao je u uvodu Marijo Strahonja za HRT.

U dvoboju koji je presudio Hajdukovu treneru Gustafssonu istaknute su dvije situacije. Prva je iz 68. minute, kada je Katić, koji je imao žuti karton laktom udario suparnika. Sudac Fran Jović nije išao gledati ovu situaciju putem VAR-a.

'Ova je situacija apsolutno kažnjiva za žuti karton. Obrambeni igrač došao je s leđa velikom brzinom i nije išao prvo glavom, već rukom na igrača. Laktom ga je pogodio u lice i ovo je apsolutno kažnjivo za žuti karton,' smatra Strahonja.

  • +18
Slaven Belupo - Hajduk (14. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Ono gdje ja vidim prostor za unapređenje je da bi kod drugog žutog kartona po meni ipak trebalo propisati da se može i treba gledati VAR', rekao je HRT-ov sudački ekspert.

Drugi izdvojeni detalj s utakmice u Koprivnici je poništeni gol Hajduku na kraju utakmice zbog prekršaja Diamantakosa. Tim golom Splićani bi stigli do izjednačenja, 3:3.

'Ovo je osobna procjena suca. Ruka je na prsima obrambenog igrača, a koja je to težinja i intenzitet guranja, to je isključivo na sucu. Ovo ne spada u jasnu i očiglednu pogrešku, VAR soba je radila 'tihu provjeru'. Ja bih ovdje dao za pravo sucu, s obzirom na evidentno guranje, da je igrač pao i izgubio koordinaciju pokreta tako da mislim da je ovdje bilo sve u redu', rekao je Strahonja.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport