FIFA_SP_2018.svg

najbolji izbor

Dalić odbio jednu od najjačih afričkih reprezentacija, no preporučio je svog najbližeg suradnika

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 26.07.2018 10:35
  • Objavljeno 26.07.2018 u 10:35
Bionic
Reading

Zlatko Dalić uživa u zasluženom odmoru nakon što je s Hrvatskom osvojio srebro na SP-u u Rusiji te razmatra brojne ponude koje dolaze sa svih strana svijeta. Neke je odmah na startu odbio, ali nije propustio priliku nahvaliti svoje suradnike kako bi im pomogao da ostvare samostalan angažman...

Zlatko Dalić još nije obznanio ostaje li na mjestu hrvatskog izbornika ili će krenuti u nove izazove. No, dok se čekaju rezultati njegovog razgovora s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom, na adresu srebrnog sa SP-a u Rusiji stižu brojne ponude iz cijelog svijeta.

Za početak su se angažirali oni s Dalekog istoka, ponude iz Kine i Južne Koreje bile su više nego izdašne, pa su se u priču uključili Japan, Iran, Uzbekistan. Potom su se javili i iz Južne Amerike, Kolumbija traži novog izbornika... Sve su te ponude bile korektne, a sam Dalić je u razgovoru za SN otkrio koju je reprezentaciju izričito odbio.

'Rekao sam Egipćanima da ja ne mogu preuzeti njihovu reprezentaciju, iako iznimno cijenim egipatski nogomet', kazao je Dalić za Sportske novosti.

Sedam je puta Egipat osvajao Afrički kup nacija, aktualni je viceprvak 'crnog kontinenta' s jednom od najpotentnijih reprezentacija u posljednjih desetak godina. Sve naravno zbog neponovljivog Mohameda Salaha koji je jamac da bi u godinama koje dolaze 'faraoni' mogli biti značajan faktor na svjetskoj nogometnoj sceni.

OK, Dalić je 'faraone' odbio, no zato bi ih mogao preuzeti jedan od njegovih najbližih suradnika, legendarni hrvatski golman koji već godinama radi s njim, a na SP-u u Rusiji bio mu je desna ruka.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ljudima koji su sa mnom kontaktirali kazao sam i da im preporučujem svojeg asistenta Dražena Ladića. Ako žele hrvatskog trenera, čovjeka koji je sa mnom radio i ima sličnu viziju nogometa kao ja, Ladić je najbolji izbor', otkrio je Dalić.

Ladić je radio u arapskom svijetu, baš kao Dalićev pomoćnik te jako dobro poznaje mentalitet tamošnjih igrača.

'Bio je sa mnom u Saudijskoj Arabiji i Emiratima, pa ako hoće Hrvata, čovjeka koji gleda na nogomet slično kao ja, on je taj', zaključio je Zlatko Dalić.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL