nema labavo

Panika u redovima PSG-a; novi trener uveo strahovladu, pa igrači spremaju pobunu?

25.07.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Njemački trener Thomas Tuchel (44) tek je preuzeo momčad PSG-a, a već je naišao na probleme. Bivši strateg Borussije Dortmund poznat je po tome da želi kontrolirati apsolutno sve, pa čak i privatni život svojih nogometaša. No, neke zvijezde PSG-a njegov način rada i strahovladu koju je uveo ne žele trpjeti...

Thomasa Tuchela je, još dok je radio u Mainzu, pa kasnije i u dortmundskoj Borussiji, pratio glas malo 'čudnog' trenera. Njemački mediji nisu previše isticali što je to toliko čudno u njegovu radu i pristupu igračima, no s vremenom su na svjetlo dana počeli izlaziti detalji njegove 'strahovlade' koju je uvodio u svakom klubu.

Tuchel je, pojednostavljeno rečeno, apsolutni 'kontrol frik', niti jednu sitnicu u svom radu ne prepušta slučaju, no u isto vrijeme svojim idejama i čeličnom disciplinom na travnjaku i izvan njega u potpunosti 'ubija' igrače. Tako je bilo na početku u Mainzu, tako je bilo u Borussiji, a tako je Tuchel krenuo i u PSG-u.

No, u Parizu njemački trener ima malo veći problem, sad mora raditi s planetarnim zvijezdama koje vrijede stotine milijuna eura kao što su Neymar, Mbappe, Cavani, Buffon, Di Maria, Draxler... A nekima od njih njegove prve mjere koje je uveo baš i nisu najbolje 'sjele'.

Dakle, Tuchel je odmah po dolasku u Pariz odradio obilazak tamošnjih restorana i noćnih barova u koje najčešće zalaze PSG-ovi nogometaši. Tražio je od vlasnika i osoblja da mu dojave kad je neka od njegovih zvijezda 'zabrazdila', ostala koji sat duže vani u provodu... Sve je to napravio u dogovoru s vlasnicima PSG-a koji su, barem tako tvrde neki od ugostitelja, spremni i platiti dojave koje se pokažu istinitima.

  • +10
PSG - Monaco, 33. kolo Le Championata, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

OK, nema više noćnog života, Neymar i njegovo društvo morat će potražiti neke druge barove u kojima Tuchel još nema svoje doušnike. Velik je Pariz, to ne bi trebao biti neki nepremostivi problem. No, što kad se ukažu u klubu? Jer Tuchel želi baš sve imati pod kontrolom, pa tako i živote svojih zvijezda.

Počeo je s najstrožim zabranama oko hrane. Svi su dobili detaljan plan prehrane u kojemu su tjestenina nakon utakmice, brza hrana, svi oblici slatkiša i zaslađenih te gaziranih sokova najstrože zabranjeni! Oni koji su prošli Tuchelovu 'torturu' kažu da je to samo početak, da ono najgore tek dolazi.

  • +5
Nogomet, prijateljska utakmica, FC Bayern - PSG Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/ Johann Groder/PIXSELL

A Tuchel je krenuo i mijenjati okoliš u kojem PSG-ovi nogometaši borave i treniraju. Pokrenuo je izmjene u klupskom trening kampu, smanjio je dio za zabavu i slobodno vrijeme igrača te ga pretvorio u prostor za fizioterapeute, a dio i za tjelesnu pripremu. U isto je vrijeme krenuo u 'renoviranje' klupskog hotela u kojemu igrači borave preko dana ili za vrijeme karantene, a dojam je kako im se ni taj Tuchelov 'redizajn' baš neće svidjeti.

Neymar, Mbappe, Cavani, Draxler, Di Maria..., svi su oni još na odmoru nakon nastupa na SP-u u Rusiji, no izvori bliski momčadi navode kako su već dobili svoj primjerak novog 'kućnog reda' kojeg je uveo Tuchel, a dobili su i novi plan prehrane. Nekima se od njih takav pristup nimalo nije svidio, dapače čak su najavili i da će se pobuniti ako njemački trener nastavi s tim 'terorom'! Pitanje je kako će reagirati Neymar koji svoje noćne provode niti ne skriva, a često je prošle sezone znao birati utakmice u kojima će igrati. Sigurno je da mu Tuchel takvu komociju neće tolerirati, no pričekajmo jer Neymar se još nije oglasio. Nekako smo sigurni da mu Thomas Tuchel neće biti najdraži trener s kojim je radio...