kao da je 15 godina mlađi

Talijanski liječnici ostali u čudu: Ovaj nije normalan, to jednostavno nije ljudski...

24.07.2018 u 14:29

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo (33) prošlog je tjedna bez problema prošao liječničke testove u Torinu i potpisao ugovor s Juventusom. Sada je objavljen dio rezultata njegovog 'sistematskog pregleda', a tamošnji liječnici još se nisu oporavili od šoka

Iza njega je 15 profesionalnih sezona na najvišem nivou, od 2003. godine kad je iz portugalskog Sportinga stigao u Manchester United Cristiano Ronaldo praktički bez stanke igra sve utakmice. Bilo je tako šest sezona u Unitedu, potom i punih devet u madridskom Realu. Tu mislimo na nacionalno prvenstvo, Kup, Ligu prvaka te nastupe za reprezentaciju.

Znamo i to da je fanatik sportskog života, no sada su na vidjelo izašli dijelovi nalaza nakon što je u Torinu odradio sistematski pregled uoči potpisivanja ugovora s Juventusom. Talijanski mediji navode kako su liječnici u privatnoj klinici gdje je pregled i odrađen jednostavno ostali u čudu. Ni danas im nije jasno kako jedan 33-godišnjak može biti u tako savršenoj fizičkoj formi.

Dakle, profesionalni sportaši u naponu snage imaju 10 do 11 posto tjelesne masnoće, a Ronaldo je sada na - sedam posto! S druge strane, prosječni sportaš profesionalac ima najviše 46 posto mišićne mase tijela, dok je Cristiano Ronaldo na - 50 posto! Čovjek je doslovno sazidan od mišića!

Talijanski su liječnici u privatnoj torinskoj klinici zaključili kako to jednostavno - nije ljudski. Jer Ronaldu su 33 godine, a njegovo je trenutno fizičko stanje kao da je 20-godišnjak u naponu snage. Da, ispada kao da je Portugalac desetak do petnaest godina mlađi nego što to u stvari je...

Cristiano Ronaldo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najbolji dokaz njegovog fizičkog stanja, a CR7 niti ne skriva kako naporno i konstantno radi na sebi kako bi bio najbolji, je činjenica da je njegov sprint na SP-u u Rusiji bio najbrži. Izmjerili su mu trk od 33,98 kilometara na sat. U kopačkama. Na travi. S loptom u nogama... Iza sebe je 'starac' Ronaldo ostavio i tinejdžera Kyliana Mbappea (19). A 'mali' je brz k'o vjetar, znamo to. No, od Ronalda nije brži. Samo je 14 godina mlađi, doći će dan kad će ga prestići.

Teško je zaboraviti i njegov gol škaricama u Ligi prvaka, u trenutku udarca stopalo mu je bilo na 2,3 metra visine. Neki toliko ni glavom u skoku ne mogu doseći, a CR7 s te visine zabija golove.

Našalio se i sam Ronaldo na svoj račun. Kad je stigao u Torino nije skrivao svoje ambicije...

'Ovdje sam jer je ovo novi izazov u mojoj karijeri. Osjećam da još puno toga mogu dati', kazao je Cristiano te odgovorio na provokativan upit koliko još sezona može odigrati na vrhunskoj razini:

'Ako pažljivo pratite mogli ste vidjeti da nogometaši u mojim godinama većinom odlaze u Kinu. Ja sam došao u Juventus...'

  • +9
Cristiano Ronaldo - zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Talijanski su predstavnici medija i dalje insistirali na konkretnom odgovoru.

'Psihički i fizički sam u savršenom stanju, tako se osjećam, a nadam se da se to vidi na meni i mojim igrama. Stigao sam do ovog nivoa uz puno odricanja i ponosan sam na sve što sam do sada napravio. Drugačiji sam od ostalih, a još više drugačiji od nogometaša mojih godina', zaključio je Cristiano Ronaldo.

Ako laže on, ne lažu liječnički nalazi i mjerenja...