FIFA_SP_2018.svg

DVOSTRUKO IZNENAĐENJE

Da će Hrvatska i ova reprezentacija igrati najbolji nogomet na SP-u, to se nitko nije nadao!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 09:44
  • Objavljeno 22.06.2018 u 07:52
Bionic
Reading

Na polovici smo grupne faze, a dosad su najimpresivnije na Svjetskom prvenstvu izgledale reprezentacije Rusije i Hrvatske, što je malotko očekivao s obzirom na pripremno razdoblje i rezultate u posljednje dvije godine...

Impresivnom 3:0 pobjedom protiv Argentine Dalićeva družina potvrdila je ovog četvrtka svoju moć na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te već nakon dvije odigrane utakmice osigurala plasman u osminu finala u koju će vrlo vjerojatno ući kao pobjednik skupine D.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatska reprezentacija definitivno je jedan od hitova dosadašnjeg tijeka SP-a. Krasi je čvrsta i dobro organizirana igra u obrani te raznolike napadačke opcije, a gol razlika 5:0 dovoljno govori o tome što je naša izabrana vrsta dosad pokazala u Rusiji.

Pomalo iznenađujuće, jedina momčad koja je svojom igrom parirala Hrvatskoj u uvodnim utakmicama Svjetskog prvenstva je reprezentacija domaćina. Rusi su silovitim pobjedama 5:0 protiv Saudijske Arabije i 3:1 protiv Egipta pokazali da mogu mnogo, nošeni na krilima Džube, Golovina i Čeriševa, a iako ih najteže utakmice tek čekaju, silna trka i dobra rješenja u napadu čine ih opasnim protivnikom svakome i definitivno uz Hrvatsku drugim najvećim hitom prvenstva.

Da će Rusija i Hrvatska igrati najbolji nogomet na Svjetskom prvenstvu to se malotko nadao, s obzirom na rezultate u pripremnom razdoblju i u posljednje dvije godine. Neki su stručnjaci još i vjerovali da Dalićeva izabrana vrsta može iznenaditi svijet, ali ruski nogometaši su uoči SP-a gubili utakmicu za utakmicom pa su ih prekrižili čak i u njihovoj zemlji. Još jedan je to dokaz da su prijateljske utakmice jedno, a službene drugo. Samo neka se ovako nastavi...

  • +12
Hrvatska - Argentina, navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX