trener i golman

Čudne izjave iz redova Lillea o terenu i navijačima u Rijeci; jesu li pretjerali?

01.09.2023 u 12:48

Bionic
Reading

Sjajne dvije utakmice odigrali su nogometaši Rijeke koji su zamalo izbacili francuski Lille u borbi za ulazak u skupine Konferencijske lige

U uzvratnoj utakmici na rasprodanoj Rujevici nogometaši Rijeke su, nakon poraza u Francuskoj 2:1, uspjeli nakon 90 minuta zadržati vodstvo 1:0. Bilo je i malo sreće jer je Lilleu - nakon VAR provjere – pred kraj utakmice poništen gol.

Utakmica je otišla u produžetak, a na koncu je u Jonathan David presudio konačnog pobjednika u 109. minuti, duboko u produžetku.

Trener Lillea Paulo Fonseca nakon utakmice je rekao:

'Kontrolirali smo utakmicu. Nakon što je momčad pronašla energiju da se vrati, konačni rezultat je logičan. Bila je to jako teška utakmica, patili smo, pogotovo jer je bilo gotovo nemoguće igrati na ovakvom terenu. Moji igrači su patili zajedno. Nismo mentalno krhki. Mislim da smo kontrolirali cijeli susret. Uvijek sam pozitivan, uvijek sam mislio da se možemo vratiti', kazao je Fonseca koji očito ima primjedbe na hibridni travnja Rujevice.

Jedan od junaka Lillea bio je golman Lucas Chevalier koji je na početku utakmice spasio je svoj klub. Imao je nekoliko sjajnih obrana, a nakon utakmice je rekao:

'Našli smo se u vrlo neprijateljskoj, ludoj atmosferi. Mislim da to svatko može potvrditi. Ne znam je li se to moglo vidjeti na televiziji, ali teren je bio katastrofalan. Njima je to više odgovaralo nego nama', kazao je Chevalier koji je svojom izjavom naljutio Armadu i sve ljubitelje nogometa u Rijeci.

VIDEO sažetak utakmice Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Očito je i nakon pobjede i prolaska dalje imao potrebu za primjedbama. No, mnogi se slažu kako je pretjerao izjavom o neprijateljskoj atmosferi.

'Znamo da gol (koji smo primili) može sve oživjeti jer smo počeli sumnjati u sebe… No, uspjeli smo reagirati i preokrenuti rezultat. Svaki detalj je bitan i moramo izvući pouke iz ovoga i iskoristiti ih ubuduće.'

Tako je za Rijeku nastup u Europi završio zadnjeg dana kolovoza, a ambiciozna momčad Lillea mirno je čekala ždrijeb iz Monaka.

  • +8
Rijeka - Lille, 31.8.2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj