junak 'modrih'

[VIDEO/FOTO] Nakon predstave iz snova, Bruno Petković otkrio je kakvu utakmicu očekuje u Zagrebu: Neće biti nimalo lako u uzvratu

18.02.2021 u 21:16

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 16-ine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar 3:2, ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače. 'Modre' je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54) i sudjelovao u akciji kod trećeg gola kojeg je zabio Iyayi Believe Atiemwen

Dugo smo čekali Brunu Petkovića. Praktički cijeli jesenski dio sezone. A zbog njegovih igara zaiskrilo je i na relaciji s izbornikom Zlatkom Dalićem.

No, obećavao je Petković da će se vratiti, u izdanju kakvog ga pamtimo još od prije dvije sezone, kada je pod Nenadom Bjelicom vodio 'modre' do osmine finala ovog natjecanja.

Sada je na milimetar od sljedećeg kruga doveo i Zorana Mamića, a partija koju je pružio u Krasnodaru apsolutni je pokazatelj svih njegovih mogućnosti. Kada hoće, kada želi, kada je raspoložen.

Igračima ruske momčadi 'lomio' je kičmu, zabijao golove, vraćao se pomagati u obrani...

No, i s dva gola, uz asistenciju Atiemwenu zaslužio je epitet igrača utakmice.

'Bilo je bitno izvući jedan dobar rezultat, i mislim da je pozitivan rezultat. odigrali smo možda i jednu od najboljih utakmica za gledanje, možda ne za trenere. Igrao se jako otvoren nogomet. Možemo biti sretni zbog ovog rezultata, ali nikako nije gotovo', rekao je Bruno Petković nakon utakmice.

Vodio je žestoku bitku s dva stopera.

'To je sastavni dio mog posla. Bilo je puno duela, puno startova, išlo se čvrsto na loptu. Preferiram ovakve muške utakmice'.

Hoće li biti puno lakše u uzvratu?

'Neće. Očekujemo još jednu veliku borbu svih 90 minuta. Ovaj rezultat nas neće uljuljati. Moramo biti maksimalno fokusirani ako želimo proći dalje'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +16
FC Krasnodar - NK Dinamo, Europska liga, 18.2.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia