DANAS NOVI IZAZOV U JAPANU

Cro Cop uskoro ulazi u ring; može li hrvatski borac nastaviti impresivan niz i nakon teške ozljede?

29.09.2018 u 00:58

Bionic
Reading

Mirko Filipović (44) opet ulazi u ring. Hrvatskog borca danas (oko 11 sati, nešto ranije nego što se predviđalo) u japanskoj Saitama Super Areni očekuje okršaj u sklopu priredbe Rizin 13 protiv Roque Martineza (32)

Cro Copu ništa ne mogu ni godine, ali ni teške ozljede. Zadnju je zadobio prije više od četiri mjeseca, koljeno je završilo pod nožem, mnogi su mislili da je to kraj velike karijere s obzirom da su u pitanju bili prednji križni ligamenti, ali...

Filipović je srušio sve prognoze i u rekordnom roku se oporavio, ali i spremio za novi izazov, a to je nama malo poznati Amerikanac Roque Martinez iz Guama koji ima omjer 13-4, a u zadnjih devet mečeva je upisao osam pobjeda i jedan neodućeni rezultat. Okršaj sa Cro Copom mu je najveća borba života i zato je toliko opasan, jer je 'gladan' velikog skalpa.

Što se tiče našeg borca on iza sebe ima čak 36 pobjeda, ali i najbolji pozitivni niz otkako je tamo davne 2001. godine odlučio uploviti u MMA vode. Statistika govori da Mirko u novi meč na Rizinovoj priredbi ulazi s osam uzastopnih pobjeda od kojih je sve od prve do zadnje ostvarivao prekidima.

  • +8
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Krenuo je taj impresivni niz još sa Satoshijem Ishiijem 2014. godine, nastavio se preko revanša s istim licem, a ujedno i današnjim sparing partnerom, da bi se produžio u dvobojima s Gabrielom Gonzagom, Hyun Man Myungom, Mohammedom Lawalom, Barutom Kaitom, Amirom Aliakbarijem i u konačnici – legendarnim Japancem Tsuyoshijem Kohsakom.

Cro Cop je deset centimetara viši (188-178), a gotovo jednako su teški, jer je Filipoviću vaga pokazala 109,4 kilograma, a Martinezu 400 grama manje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube