NAJVEĆA KAZNA U POVIJESTI

Borkinja suspendirana na nevjerojatnih 26 godina; procurilo u javnost što je sve zgriješila

14.09.2018 u 17:44

Bionic
Reading

Vjerovali ili ne UFC-ovka Mara Romero Borella je zaradila suspenziju u trajanju od 26 godina! Takvu rigoroznu odluku donijela je nacionalnn anti-dopinškna agencija Italije

Podsjećamo, Borella je prva Talijanka koja je stigla do pobjede u elitnoj svjetskoj MMA promociji. Nastupila je na UFC-u 216 u tek drugom UFC-ovom ženskom dvoboju u muha kategoriji te je vrlo uvjerljivo prisilila na predaju Kalindru Fariu.

No, sada je njezina vrlo zanimljiva i kontroverzna prošlost isplivala na površinu. Borella je, naime, 2014. suspendirana na period od čak 15 godina radi preprodaje zabranjenih susptanci. Ta je suspenzija sada produljena sve do 2044. odnosno na nevjerojatnih 26 godina.

Dva su razloga. Borella je u međuvremenu, naime, prekršila dvije odredbe Talijanskog anti-dopinškog koda (NSA). Prekršila je odredbu 4.12.3 prema kojoj se ne smije natjecati nigdje dok je suspendirana, piše Fight Site.

I prekršila je još jednu odredbu istog članka, samo stavka osam, koji zabranjuje suspendiranim sportašima korištenje sportskih objekata u Italiji dok su suspendirani.

Mara Romero Borella Izvor: Društvene mreže

Navodno je u čitavu priču upleten njezin dečko, a ujedno i igrač rugbyja Filippo Maserati. Policijska istraga koja je trajala više od dvije godine je dovela do uhićenja 33 osobe pod sumnjom distribucije i raspačavanja cannabisa i kokaina. Istraga je pokazala da su Borella i Maserati distribuirali nelegalne suspstance po klubovima, barovima i slično…

Također se vjerovalo da Borella dila nedozvoljene supstance u svom borilačkom klubu.

Nije poznato hoće li UFC karijera Mare Romero Borelle zbog ovoga biti ugrožena. Ova 32-godišnja Talijanka je poražena u drugom nastupu za elitnu promociju. Taj je meč održan početkom ove godine, a u ovom trenutku nema drugih zakazanih nastupa!