POSLJEDNJI MEČ

Cro Cop se bori protiv 'debeljka' Nelsona

13.07.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Hrvatski gladijator Mirko Filipović otkrio je ime svojeg novog protivnika pod organizacijom UFC-a. To je američki 'debeljko' Roy Nelson

Hrvatskom gladijatoru je prema ugovoru s UFC-om ostala još jedna borba. Iako je ona, prema riječima predsjednika te borilačke organizacije Dane Whitea, bila upitna, Cro Cop je potvrdio da će barem još jednom u oktogon.

Na chatu portala Gol.hr Filipović je otkrio da je njegov sljedeći suparnik u bogatoj karijeri Roy Nelson, američki gladijator koji je često predmet sprdnje zbog svoje trbušine koja nije svojstvena za borce u 'ultimate fightu'. No, on osim trbuha, ima i čvrstu bradu te opasnu desnicu.

Njihov okršaj je predviđen na UFC-u 137 u Las Vegasu (29. listopada) u kojoj je glavni meč večeri onaj za prvaka u lakoj kategoriji između Kanađanina Georgesa St-Pierrea te Amerikanca Nicka Diaza.

Nelson je u 21. borbi ostvario 15 pobjeda, ali u zadnja dva ulaska u ring upisao je poraze (Frank Mir, Junior dos Santos.). Kako nije riječ o bezazlenom borcu dokazuje i podatak da je 'Big Country' nanio jedini poraz u karijeri nadolazećoj zvijezdi Brendanu Schaubu.

Podsjetimo, Schaub je zadnji koji je 19. ožujka ove godine u trećoj rundi nokautirao Mirka Filipovića te mu gotovo zaključio karijeru.

'On je nezgodan borac, srčan, majstor brazilskog džiju džicua, koji je protivnike rušio divljim i ubojitim krošeima. Motiviran sam, želim biti spreman i počastiti svoje fanove dobrom borbom. Njega ljudi možda podcjenjuju jer ima trbušinu, no ako te pogodi to je 'doviđenja',' rekao je Filipović.

Ovako je Nelson sredio Schauba