neviđena prijevara

Cristiano Ronaldo u središtu skandala; Juventus je prekršio dogovor, a više 60.000 navijača bacilo je novac 'u vjetar'

29.07.2019 u 10:18

Bionic
Reading

Juventus je odradio dalekoistočnu turneju, ali nakon svega ostaje gorak okus. Naime, 'stara dama' je u Južnoj Koreji imala dogovorenu utakmicu s reprezentacijom tamošnje K-lige, koju su čelnici Juventusa 'masno' naplatili. Na stadionu se okupilo više od 60.000 navijača, a prosječna cijena ulaznice bila je oko 300 eura. Svi su željeli vidjeti Cristiana Ronalda na djelu, no...

'Prevareni smo! Putovao sam više od 300 kilometara kako bih uživo vidio svog najvećeg idola, a vidio sam ga samo kako sjedi na klupi! I da, ulaznicu za ovu utakmicu platio sam 300 eura', žalio se jedan od navijača koji je te večeri u Seulu ostao duboko razočaran.

Da, više od 60.000 navijača u Južnoj Koreji nije dobilo ono po što su te večeri došli na utakmici koju su igrale Zvijezde južnokorejske K-lige i Juventusa.

Naime, Juventus takve utakmice 'masno' naplaćuje, posebice na turnejama po Kini, Japanu, Južnoj Koreji, Indiji... Cifre su vrtoglave, neće 'stara dama' istrčati na teren 'za sitniš'. No, organizatori takvih utakmica dobro znaju koliki publicitet nosi Juve, a jedna od klauzula ugovora kojim je dogovorena ova utakmica je i svojevrsni 'osigurač'. U njoj stoji kako Cristiano Ronaldo mora odigrati najmanje 45 minuta protiv selekcije K-lige.

Zato je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ni cijena ulaznica koje su u prosjeku stajale oko 300 eura nisu mogle zaustaviti desetke tisuća obožavatelja Cristiana Ronalda. Svi su ga željeli vidjeti uživo na terenu, a ovako su samo novac bacili 'u vjetar'.

'Kad smo vidjeli da Cristiano Ronaldo nije ušao u igru početkom drugog poluvremena, tražili smo od Juventusa da ispoštuje dogovor. Rekli su nam da su i igrač i trener svjesni klauzule u ugovoru, ali da Cristiano ne može igrati zbog problema s ozljedom. Nakon toga se nisu ni javljali...', kazao je jedan od čelnika tvrtke TheFasta koja je organizirala susret te najavio kako će tužiti klub zbog kršenja ugovora i tražiti odštetu.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Navijači su cijelo drugo poluvrijeme skandirali Ronaldovo ime, zazivali njegov ulazak u igru, ali to se nije ostvarilo. Razočaranja je mala riječ za ono što su prevareni navijači te večeri doživjeli u Seulu, bez obzira na to što je momčad K-lige odigrala 3:3 s Juventusom. Što ti to sve vrijedi kad je Ronaldo ostao na klupi...

Na konferenciji za medije nakon utakmice situaciju je pokušao primiriti trener Juventusa Maurizio Sarri do kojeg su stigle informacije o nezadovoljnim i razočaranim navijačima.

'Bilo je očekivano da igra manje u ovim susretima zbog problema s mišićima. Odlučio sam ovako u dogovoru s Pavelom Nedvedom i samim Ronaldom. Nismo mogli riskirati. Ako želite doći u Italiju i gledati Cristiana Ronalda, platit ću vam ulaznicu za utakmicu', kazao je Sarri.

  • +7
Juventus - Tottenham, prijateljska utakmica, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nekima je njegova izjava zazvučala kao sjajna reklama za Juventus na dalekoistočnom tržištu, ali možda je Sarri bio malo neoprezan - pa zar nije svjestan koliko turista svakodnevno stiže iz Južne Koreje u Europu? Pa da i svaki peti zatraži ulaznicu za utakmicu Juventusa kako bi gledao Ronalda... Bila bi to strašna gužva u Torinu koji vjerojatno ne bi preživio desant Južnokoreanaca na grad. Pa do toga da Sarri ne bi ni teoretski mogao ispuniti obećanje jer Allianz Arena u Torinu ima kapacitet 45.666 mjesta od kojih je većina godinama unaprijed rasprodana. Kud bi on tada sa svim tim Južnokoreancima?