NOVA GENERACIJA

Ćorić i ova dva klinca uskoro će zavladati tenisom!

25.07.2014 u 13:28

Bionic
Reading

Teniski tinejdžeri Borna Ćorić, Alexander Zverev i Nick Kyrgios svojim su posljednjim rezultatima najavili velike karijere i preuzimanje samog vrha u budućnosti…

Teniska elita polako dobiva mlade izazivače koji se spremaju provesti smjenu generacija na vrhu. Federer, Đoković, Nadal i Murray još uvijek su nedodirljivi, no neće tako biti zauvijek. Polako im se priključuje Grigor Dimitrov, a tu su i oni još mlađi, tinejdžeri koji polako pokazuju šampionske karakteristike.

Među njima naravno najviše očekujemo od Borne Ćorića. Hrvatski 17-godišnji talent u karijeri ima osvojen juniorski US Open, pobjedu protiv Jerzyja Janowicza u Davis Cupu te odličan nastup koji trenutno traje u Umagu.

Iako ima vrlo malo iskustva u seniorskom tenisu, Borna u igri pokazuje zrelost koju neki tenisači nemaju ni u veteranskim godinama. Ne radi puno pogrešaka, dosta dobro servira, odlično se kreće i ima sve izrađene udarce. Uz još malo fizičke snage postat će sljedećih godina ozbiljna prijetnja svima.

Tu je i Alexander Zverev, 17-godišnji Nijemac ruskog podrijetla koji kuca na velika vrata jednako kao i Borna. Ove je godine osvojio juniorski Australian Open pa zatim postao najmlađi pobjednik jednog ATP Challenger turnira u Braunschweigu da bi prošli tjedan u Hamburgu ušao u polufinale i pritom postao prvi tenisač u zadnjih deset godina koji je sa 17 svladao jednog TOP20 tenisača, u meču protiv Mihaila Južnog.

Za razliku od brata Mische, čija je karijera bila razočaravajuća, Alexander ima veliki potencijal i brzo ga možemo očekivati u krugu najboljih, gdje će zamijeniti Kohlschreibera i Haasa kao nositelj njemačke Davis Cup reprezentacije.

Treći talentirani tinejdžer najdalje je dogurao. Australac grčkog podrijetla Nick Kyrgios ima 19 godina i proslavio se ove godine na Wimbledonu. Tamo je svladao ni manje ni više nego Rafaela Nadala i plasirao se u četvrtfinale. Takav uspjeh tinejdžera na Grand Slam turniru nije viđen godinama.

Kyrgios ima sve potrebno za uspjeh. Atletski je građen, odlično servira, čita igru i kreće se. Australci s pravom od njega očekuju puno, možda čak i da ponovi uspjehe Lleytona Hewitta iz najboljih dana…