SKUPŠTINA HNS-a

Ćiro Blažević proglašen počasnim izbornikom Vatrenih: Gledao sam utakmicu protiv Rusije, mogao sam mirno spavati, prestao me boljeti rak, j… mu ja mater

22.12.2021 u 21:38

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koja je prošla u mirnom i slavljeničkom tonu, bez iznenađenja

U zagrebačkom hotelu Westin održana je redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koja je prošla u mirnom i slavljeničkom tonu, bez iznenađenja.

Sve je bilo vrlo brzo gotovo, za tek nešto više od 60 minuta. Na sjednici su prisutvovala 72 od 79 zastupnika.

U svom govoru predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić je istaknuo kako unatoč izazovnoj, teškoj pandemijskoj godini, možemo biti ponosni što je hrvatski nogomet svojim uspjesima bio među svijetlim točkama. Naglasivši kako je plasman na Svjetsko prvenstvo svakako najljepša i najvažnija slika hrvatskog nogometa ove godine.

'Iza nas je sjajna nogometna sezona, koja je rezultat i plod zajedništva naše nogometne obitelji. Možemo biti sretni i ponosni. Važno je što smo se plasirali u Katar i to bez dodatnih kvalifikacija. Naša Prva HNL nikada nije bila tako interesantna i zanimljiva, to pokazuje da se radi dobro. Nastavili smo i s ulaganjima u infrastrukturu, a uložili smo i 3,5 milijuna kuna u ženski nogomet. U 2021. smo napravili odličan temelj, a u idućoj ćemo, nadam se, napraviti još bolji rezultat. Nadam se i da će problemi s Covidom splasnuti ili nestati', poručio je Kustić kojem je to bila prva sjednica Skupštine koju je vodio kao predsjednik.

Zahvalio se članovima i na jednoglasnoj podršci koju je dobio na Izbornoj skupštini koja je održana u srpnju ove godine te još jednom čestitao Zlatku Dalić na plasmanu na SP 2022., kao i na prolazu u drugi krug Eura. Kustić je čestitao i izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćano na odličnim rezultatima mlade reprezentacije, kao i izbornku futsal reprezentacije te izbornicima reprezentacija mlađih uzrasta.

Predsjednik HNS-a posebno se zahvalio Miroslavu Blaževiću na svemu što je učinio u hrvatskom sportu i nogometu. Skupština je usvojila i prijedlog da Ćiro postane počasni izbornik hrvatske vrste.

'Izuzetno sretan i ponosan, pripremio sam čak i mali govor, ali prije mene je gospodin Vedriš rekao sve ono što sam htio reći. Više nismo anonimni, postali smo autoritet najpopularnijeg sporta na svijetu. Naše bake i djedovi govorili su da je lakše nešto postići, nego to sačuvati. Više nismo autsajderi, sad smo favoriti, viceprvaci svijeta, a ova organizacija daje mi razlog za optimizam da ćemo na najvećoj nogometnoj smotri iduće godine opet igrati značajnu ulogu. Gledao sam utakmicu protiv Rusije na Poljudu, te Ruse nitko nikad nije uspio deklasirati kao mi. Mogao sam mirno spavati, prestao me boljeti rak, j… mu ja mater. Znate, družio sam se s izbornikom Zlatkom Dalićem cijeli dan i rekao sam mu: “Sine, možemo biti spokojni, afirmirao si hrvatski talent, a to je razlog da ćemo se opet veseliti. Međutim, stavio si na sebe hipoteku da se sa Svjetskog prvenstva ne možeš se vratiti praznih ruku. I na kraju poručujem da sam se uvijek smatrao članom ove divne nogometne obitelji. Hvala vam!', rekao je Blažević pred skupštinarima.

Za 30 godina rada u hrvatskom nogometu prigodan poklon je dobila i Ivančica Sudac.

'Hvala vam, 30 godina je brzo prošlo, a nadam se kako će idućih 30 proći još brže', naglasila je dugogodišnja voditeljica odjela za licenciranje i međunarodne poslove Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz bivšeg izbornika "Vatrenih" Miroslava Blaževića, skupštini je nazočio i aktualni strateg svjetskih doprvaka Zlatko Dalić.

U ime Europske nogometne federacije (UEFA) prisutnima se obratio Jozef Kliment iz Uefina odjela za nacionalne saveze.

'Prošla godina je bila izazovna, morali smo odgoditi Euro, ali zahvaljujućih svih 55 saveza uspjeli smo u kontinuitetu nastaviti započeto. Imali smo još jedan izazov, kada je nekoliko klubova odlučilo pokrenuti Superligu, ali smo uspjeli i u tome. Kako je rekao predsjednik Uefe, moramo zaštiti nogomet jer pripada svima. Sada imamo još jedan izazov, nakon što je Fifa predložila Svjetsko prvenstvo svake dvije godine. Nadamo se da ćemo i u ovom slučaju naći zadovoljavajuće rješenje', kazao je Kliment dodavši kako nije čudno što Hrvatska postiže tako dobre rezultate.

'HNS je poštovan unutar naše organizacije i obitelji' istknuo je Kliment koji je na poklon dobio dres hrvatske reprezentacije s brojem 10.

sve osim nogometa

Učitavanje...