POGLEDAJTE VIDEO

Čilić slomio i Ferrera, slijedi Del Potro

23.01.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Marin Čilić nastavlja sa sjajnim predstavama. Najmlađi član najboljih 50 tenisača svijeta ostvario je i osmu uzastopnu pobjedu, u trećem kolu Australian Opena stradao je 12. igrač svijeta David Ferrer

Čilić je lanjskog četvrtfinalista kući poslao bez izgubljenog seta, a najvažnija dionica bila je ona početna. Prvim setom dominirale su duge izmjene, koje bi vodu trebale slati na Ferrerov mlin, no Čilić je ostajao čvrst i u tie breaku došao do početne prednosti.

Tada je Čilić promijenio taktiku, unio više rizika u igru i još uvjerljivije krenuo prema cilju. Istina, imao je više neprisiljenih pogrešaka, ali prednost od 33:13 u izravnim poenima najbolje sugerira zašto je konačan rezultat bio 7:6(5), 6:3, 6:4.

Čilić je tako obranio 300 bodova koje je osvojio lani, a sada pred sobom ima gotovo pola godine da obrani samo 210 bodova za ATP poredak. Trenutno je 20. igrač svijeta, i novi napredak vrlo je izvjestan. Taj bi proces bio dodatno ubrzan uspije li Marin u osmini finala svladati Juana Martina del Potra, pet dana starijeg Argentinca, najmlađeg člana TOP 10 kluba svjetskog tenisa.

Snimka zadnjeg seta Čilić - Ferrer

'Del Potro je kompletan igrač i težak protivnik. Imao je sjajan završetak godine i početak nove. Trenutno je bolje rangiran od mene, ali ja imam svoj put i siguran sam da ću nastaviti napredovati i u budućnosti imati prilike pridružiti mu se u društvu najboljih 10 tenisača svijeta', kaže Čilić za sljedećeg protivnika, s kojim se još nije sastajao. Kao i Čilić, i del Potro je godinu otvorio osvajanjem turnira (Auckland) i trenutno ima omjer 7:0.

'On igra odlično, ali ni meni ne ide loše. Važno je da obojica napredujemo u igri i na ljestvici', uzvratio je lijepim željama Del Potro, koji je debelo premašio prošlogodišnji rezultat i dodatno će se približiti svjetskom vrhu. Trenutno je šesti igrač svijeta.

Večeras svoj susret trećeg kola igra Mario Ančić, a protivnik mu je osmi igrač svijeta Gilles Simon. U jedinom dosadašnjem dvoboju, lani u Miamiju, bolji je bio Ančić.