FAVBET PREMIJER LIGA

Cibona sedmom uzastopnom pobjedom pokazala Dinamu tko je 'glavni' u gradu

19.11.2023 u 22:35

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone ostvarili su sedmu pobjedu u nizu u svim natjecanjima svladavši u 9. kolu hrvatske Premijer lige zagrebački Dinamo sa 75:68, iako su i u ovom dvoboju domaćeg prvenstva bili limitirani na petoricu igrača iz seniorskog pogona.

Dinamo je bolje počeo utakmicu i nakon šest minuta igre imao već deset koševa prednosti (13:3), ali je momčad Jakše Vulića već do kraja prve četvrtine uspjela nadoknaditi taj zaostatak (16:16). U drugoj četvrtini Cibona je povela 25:20, na što je momčad Josipa Sesara odgovorila serijom 8:0.

Utakmica je bila izjednačena do početka zadnje četvrtine, da bi Dinamo u 33. minuti došao do sedam koševa prednosti (58:51). No, Cibona se brzo uspjela oporaviti i dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, a tada je Dinamu presudio Ivan Majcunić.

Kod vodstva 67:65 pogodio je tricu za +5 (70:65) na 1:15 minuta do kraja, a onda u sljedećem napadu Dinama ukrao loptu. U sljedeća dva Cibonina napada je još pogodio tri od četiri slobodna bacanja za 73:67 na deset sekundi prije kraja.

Cibonini košarkaši su pogodili 16 trica iz 41 pokušaja i u tome su potpuno nadmašili suparnika (8/27).

Po 16 koševa za pobjednike postigli su Domagoj Vuković i Krešimir Radovčić koji je tome dodao i sedam asistencija. Aleksandar Aranitović je ubacio 15 poena i imao devet skokova, Ivan Majcunić je postigao 14, a Ivan Perasović 11 koševa.

Kod Dinama je Karlo Mišić ubacio 15 poena, a po 13 koševa postigli su Ivan Vučić i Filip Kraljević.

  • +8
Favbet Premijer liga: Cibona - Dinamo 75:68 Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Sažetak utakmice Cibona - Dinamo 75:68 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Košarkaši Zadra su i bez doprinosa Luke Božića uvjerljivo na svom Višnjiku svladali Dubrovnik s 98:59 za nastavak pobjedničkog niza u domaćem prvenstvu.

Aktualne prvake je do devete uzastopne pobjede predvodio dvojac Arijan Lakić i Patrik Jambrović, a obojica su ubacili po 18 koševa, dok je Krševan Klarica postigao 16 poena. Dubrovčane je sa 17 koševa predvodio Filip Vujičić.

Košarkaši Splita svladali su kao gosti DepoLink Škrljevo s 99:80. Lewis Sullivan je predvodio strijelce Splita s 19 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Tonko Vuko je ubacio 17 poena, Shannon Shorter je dodao 15, a Krešimir Ljubičić 14.

Nikola Stanojević je bio najbolji strijelac utakmice s 22 koša, a kod domaćina se istaknuo i Vigo Bart s 18 poena.

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 9. kola , Dubrava je na svom parketu svladala Šibenku sa 61:50.

Bila je to izrazito neefikasna utakmica u kojoj je domaća momčad imala 35% šuta iz igre, a gosti iz Šibenika skromnih 28%.

Toni Ročak je odskočio svojim učinkom od 16 koševa i 12 skokova u pobjedničkoj momčadi, a Kenan Karahodžić je dodao 15 poena uz sedam skokova za Dubravu.

U sastavu Šibenčana jedini s dvoznamenkastim učinkom bio je Luka Skorić s 18 koševa i sedam skokova.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore