sjajni Satoransky

Češki košarkaš ostvario rekord kakav se u Europi rijetko viđa; ovo nije uspjelo ni Kukoču u najboljim danima...

12.09.2022 u 12:50

Bionic
Reading

Tomaš Satoransky, češki košarkaški reprezentativac, postavio je na utakmici osmine finala Eurobasketa protiv Grčke, novi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici europskih prvenstava

Uz tri poena i osam skokova Tomaš Satoransky je na ogledu protiv Grka upisao čak 17 asistencija - što se u Europi rijetko viđa - te je srušio dosadašnji rekord u ovoj domeni čiji je također sam bio vlasnik. Naime, tijekom prvenstva 2015. godine Satoransky je na jednoj utakmici ostvario 15 asistencija.

Tako je češki košarkaš daleko pobjegao velikanima kao što su Toni Kukoč, Miloš Teodosić i društvo koji su u tom segmentu na svom vrhuncu bili nedodirljvi.

Taj podatak sigurno nije mogao zaliječiti rane ovog češkog igrača te njegovih suigrača koji su nakon velike borbe poraženi od Grčke 88:94 te se nisu uspjeli plasirati među osam najboljih reprezentacija na ovom Eurobasketu.

Od 2016. godine je Satoransky boravio u NBA ligi. Igrao je za Washington, Chicago, New Orleans i San Antonio, a onda se ove godine vratio u Barcelonu gdje je i bio prije odlaska u NBA.

  • +11
Hrvatska - Finska, osmina finala EuroBasketa 2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER