prvi put u četvrtfinalu

Ovaj je Finac 'demolirao' Hrvatsku, a onda i otkrio put do pobjede: Znali smo da možemo dobiti ako...

11.09.2022 u 17:54

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa, uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94:86 (20:21, 25:22, 22:22, 27:21). Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i devet skokova, Sasu Salin je dodao 17 koševa

Finska je ovime drugi put ovoga ljeta u ključnoj utakmici svladala Hrvatsku, 3. srpnja je slavila i u Rijeci sa 81:79, a Hrvatska je nakon tog poraza ispala iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Sjajni Markkanen ovako je prokomentirao svoj nastup:

'Bio je to jedan od onih dana kada mi je sve ulazilo. Znali smo da možemo dobiti ako ćemo igrati svoju najbolju igru'.

Potom se najbolji finski igrač osvrnuo i na suparnika u četvrfinalu, Španjolsku. Španjolcima će to biti rekordni 21. nastup među osam najboljih na EuroBasketu, dok je Finska po prvi put u svojoj povijesti stigla ovako daleko.

'Španjolska je odlična momčad. Oni znaju kako je igrati u četvrtfinalu, dok to nitko u našoj momčadi ne zna. Nadam se kako ćemo ponoviti igru kao ove nedjelje'.

Finski izbornik Lasi Tuovi naglasio je kako je ključ uspjeha njegove momčadi zajedništvo.

'Ponosan sam na igrače i čitav stožer. Igrači uživaju na terenu i to je najvažnije i zato imamo dobre rezultate. Užitak ih je gledati. No, još nismo gotovi, želimo ići dalje', poručio je Tuovi.

  • +11
Hrvatska - Finska, osmina finala EuroBasketa 2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER