C SKUPINA

Česi itekako pomogli Dinamu; evo što Modrima treba za osvajanje drugog mjesta

30.11.2023 u 20:46

Bionic
Reading

Nogometaši plzenske Viktorije stigli su i do pete pobjede u C skupini Konferencijske lige. Momčad Miroslava Koubeka pobijedila je u gostima, na stadionu u Tirani, Ballkani 1:0

Strijelac jedinog gola bio je Pavel Šulc u 81. minuti dvoboja.

Ova pobjeda itekako ide na ruku igračima Dinama, kojima sada protiv istog tog Ballkanija, u utakmici 6. kola, odgovara i remi.

Pobjedom u Kazahstanu hrvatski prvak skočio je na drugo mjesto i zadržao mogućnost osvajanja drugog mjesta u skupini, a okršaj protiv Ballkanija na rasporedu je 14. prosinca na Maksimiru.

Dinamo pobjedom sigurno ostaje na drugom mjestu, jer Viktoria ima maksimalnih 15 bodova, nedostižnih ostalima. Jedina opasnost za dinamo jest da izgubi od Ballkanija, koji bi ga u tom raspletu preskočio na tablici. Momčad s Kosova imala bi u tom slučaju sedam bodova, dok bi Dinamo ostao na šest.

Astana nije prijetnja, jer ona da i pobjedi Viktoriju u zadnjem kolu, a da Dinamo remizira s Ballkanijem, momčad iz Kazahstana bodovno bi s eizjednačila s Modrima. No, Jakirovićeva momčad u međusobnim ogledima ima dvije pobjede.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore