SAMO ZA TPORTAL

Ilija Lončarević nije štedio Modre: Ovo je nedopustivo za svaku ozbiljnu momčad

30.11.2023 u 19:54

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak upisao pobjedu 2:0 kod Astane, već četvrtu ove sezone, čime su Modri ostali u mogućnosti izboriti tzv. europsko proljeće. Za taj uspjeh u zadnjem će kolu, na svom stadionu morati pobijediti kosovski Ballkani. Ali i odigrati dojmljivije nego u Kazahstanu

Nije Dinamo odigrao nešto senzacionalno, ali ipak je bio dovoljno dobar za pobjedu protiv Astane. Modri su došli do pobjede ponajprije zbog sjajne intervencije golmana Zagorca u prvom dijelu, kada je 'skinuo' penal Darboeu, a potom je u drugom dijelu odmah na startu zabio Vidović.

Ostali su domaćini i s igračem manje, a vrlo brzo tu brojčanu prednost potvrdio je Kaneko prekrasnim golom.

Ali sve to nije impresioniralo 79-godišnjeg Iliju Lončarevića, legendarnog hrvatskog trenera, koji je tijekom karijere radio i u Dinamu.

'Dinamo je bio u svom ritmu, koji ga prati cijelu ovu jesen. A sve je to posljedica onoga o čemu već i vrapci na grani govore, odnosno o loše odrađenom prijelaznom roku. Bilo je previše neobavezne igre od strane Dinama, o obrani se praktički nije razmišljalo. Tko zna, možda je to sve posljedica toga što su s Astanom ove sezone igrali već tri puta, i sva tri puta pobijedili. Olako su se gubile lopte, a igračima Astane otvarali su prilike iz kontri i polukontri', oštar je bio Ilija Lončarević.

'I to se ne smije dozvoliti suparniku. Osvetit će se to Dinamu i u HNL-u, ali i moguće protiv Ballkanija u zadnjem kolu Konferencijske lige. Dobro je komentator rekao, bilo je previše neprisiljenih grešaka. Što je nedopustivo za svaku ozbiljnu momčad. A Dinamo bi to trebao biti. Nije mi jasno da Jakirovićne vidi kako njegovi igrači u svaku utakmicu ne ulaze s jasnim planom i idejom igre, već se idu nadigravati. I da će na račun toga što su individualno bolji zabiti koji gol više'.

'Razlika u klasi je preočita, ali uz peh se moglo dogoditi da Dinamo iz ove utakmice izađe kao poraženi. Nadam se da će se ta nesigurnost u zadnjoj liniji ipak nestati uoči zadnjih utakmica ove jeseni. To je ustvari težak posao trenera, da ih nakon ovakve polusezone digne, jer forma definitivno nije na nivou. Neće to biti lagan posao, ali zato treneri postoje. Dinamo, koji je jači, ide se nadigravati, a Astana, puno slabija momčad, igra profesionalni nogomet u okvirima onoga što s obzirom na kvalitetu može. To je osnovna razlika u filozofiji. Dinamo do isključenja nije niti jednom uhvatio Astanu da kompletna momčad nije bila iza lopte.', zaključio je Lončarević.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +44
Astana - Dinamo, Konferencijska liga, 2023/24. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL