mlade snage

Červar za posljednju utakmicu na EP-u iz momčadi izbacio 'senatora' i 'ministra obrane'

25.01.2018 u 22:08

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak (26. siječnja, 15.30 sati, Arena Zagreb) igra posljednju utakmicu na EP-u. Protiv Češke ćemo se boriti za 5. mjesto, utakmica doslovno nema nikakvu rezultatsku važnost, čisto se igra za 'čast i slavu' te je izbornik Lino Červar odlučio 'u vatru' ubaciti mlade snage, a odmoriti umorne veterane

Hrvatski izbornik Lino Červar izvršio je pravo na posljednje dvije zamjene igrača na ovom EP-u.

Tako je Červar odlučio da će na utakmici protiv Češke umjesto Igora Vorija igrati Tin Kontrec, dok će na poziciji Jakova Gojuna zaigrati Halil Jaganjac.   

U jednu je ruku to sjajna vijest, jer su Kontrec i posebice mladi Jaganjac zaslužili priliku, a oni su ujedno i igrači koji će u sljedećih desetak godina biti jedni od nositelja igre naše reprezentacije.

S druge strane, dobro je da je Jakov Gojun, naš 'ministar obrane' dobio malo odmora, ali i Igor Vori. No, Vori je naš 'senator', najstariji u ovoj reprezentaciji, posljednji iz zlatne generacije koja je 2003. godine osvojila naslov svjetskih prvaka.

  • +14
Hrvatska - Francuska (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Stavio se na raspolaganje, odigrao koliko je mogao, a nakon poraza od Francuza i neuspješne borbe za plasman u polufinale najavio je povlačenje iz reprezentacije. Protiv Češke se mogao oprostiti na terenu, ovako će bodriti svoje mlađahne suigrače s tribina. Budite uvjereni da će biti najglasniji...