MJERE ŠTEDNJE

Čelnici Manchester Uniteda zabranili igračima da na kraju utakmice mijenjaju dresove!?

05.09.2016 u 19:56

Bionic
Reading

Manchester United jedan je od najbogatijih i najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu. Ovog su ljeta za 105 milijuna eura kupili Paula Pogbu, a čelnici sada zbog štednje brane igračima da s protivnicima na kraju utakmice mijenjaju dresove!

Novac na Old Traffordu nikad nije bio problem, Manchester United godinama je pri samom vrhu na listi najbogatijih i najprofitabilnijih sportskih organizacija na svijetu. Prošle je godine United postao prvi klub čija je vrijednost prešla milijardu eura! Tu su cifru dodatno 'podebljali' novi, milijunski sponzorski ugovori s Adidasom i Chevroletom.

Ovog su ljeta na pojačanja potrošili 'samo' 185 milijuna eura, a onda se netko 'dosjetio' - možda je vrijeme da počnemo sa štednjom. Prvi potez čelništva Uniteda zvuči gotovo nevjerojatno - igračima je zabranjeno da na kraju utakmice mijenjaju dresove s protivnicima ili ih daruju navijačima!

Izvor blizak klubu potvrdio je ovu nevjerojatnu odluku u razgovoru za engleski The Sun.

'Igračima je objašnjeno da se takva praksa ukida jer nije isplativa', kazao je neimenovani izvor s Old Trafforda i zaključio:

'Nevjerojatna odluka, posebice ako se zna koliko klub vrijedi i koliko zarađuje...'

Na društvenim mrežama navijači su se već počeli ismijavati, a neki su United počeli uspoređivati s niželigašem Cambridge Unitedom. Naime, prošle sezone je u FA kupu Cambridge igrao baš protiv Manchester Uniteda, a njegovim je igračima predsjednik kluba zabranio da mijenjaju dresove sa svojim idolima jer klub nije imao rezervnu garnituru!