atp peking

Carlos Alcaraz novim je porazom sve dalje od povratka na sam vrh ATP ljestvice

03.10.2023 u 18:46

Bionic
Reading

Talijan Jannik Sinner izborio je finale ATP turnira u Pekingu pobijedivši drugoga igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza 7-6 (1), 6-1

U prvom setu su oba tenisača stigla do dva breaka, pa je na kraju odlučivao tie-break. U njemu se bolje snašao Talijan i poveo 1:0. U drugom setu Španjolac je u potpunosti pao, Sinner je dominirao, napravo je čak tri breaka i stigao do jedne od najvećih pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

Sinner je tako po četvrti puta u karijeri bio bolji od Alcaraza, te je sad u međusobnom skoru ove dvojice mladih, ali vrhunskih tenisača 4-4.

Ovo je ujedno i dobra vijest za Novaka Đokovića, jer je Španjolac do kraja godine imao priliku vratiti se na prvo mjesto ATP ljestvice, ali su mu sada planovi praktički propali...

U finalu će se četvrti igrač svijeta Sinner boriti s Rusom Danilom Medvjedim koji je u polufinalnom ogledu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva 6-4, 6-3.

Treći tenisač svijeta je do pobjede stigao nakon sat i 26 minuta igre.

Ključni tenutak prvog seta bio je deseti gem u kojem je Medvjedev napravio break za 6-4 i vodstvo 1-0 u setovima. U drugom setu 27-godišnji Rus je napravio break pri vodstvu 4-3, a potom mirno odservirao za meč.

Bio je to njihov čak 17. međusobni susret i deseta pobjeda ruskog tenisača.

U svom osmom finalu ove sezone, Medvjedev će loviti šestu titulu ove godine protiv Talijana Jannika Sinnera.