liga prvaka

Joško Gvardiol se nakon samo dva mjeseca vraća u Leipzig; navijači mu spremaju iznenađenje

03.10.2023 u 18:16

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja u 2. kolu Lige prvaka sutra (srijeda, 4. listopada, 21 sat) gostuju kod Red Bull Leipziga. Ovo će biti posebno emotivna utakmica za našeg Joška Gvardiola (21)

Prošla su samo dva mjeseca, a Joško Gvardiol (21) se već vraća u Leipzig. Hrvatski je reprezentativac 5. kolovoza napustio redove Red Bull Leipziga te u transferu vrijednom čak 90 milijuna eura prešao u Manchester City. Postao je Joško tako najskuplji stoper svih vremena, a sutra se kao član 'građana' vraća u 'svoj' Leipzig.

Ždrijeb je ponovno spojio City i Red Bull, pa će Joško Gvardiol ponovno istrčati na travnjak Red Bull Arene, ali sada u 'krivom' dresu. 

'Sretni smo što ga imamo priliku opet vidjeti jer Joško Gvardiol je sjajan igrač, a također i sjajna osoba', rekao je u najavi utakmice trener Red Bull Leipziga Marco Rose i dodao:

'Gvardiol se brzo snašao u navodno najjačoj ligi na svijetu i nije imao nikakvih problema s adaptacijom. Ne iznenađuje me jer jako dobro znam njegove kvalitete, sposobnost i veliku želju za učenjem.'

Red Bull je prošle sezone u Leipzigu u prvoj utakmici protiv Cityja odigrao 1:1, a u Manchesteru je teško stradao, bilo je čak 7:0.

'Znamo Cityjevu kvalitetu. Trebat će nam vrhunska izvedba i malo sreće', kaže Rose i napominje:

'Strašno su jaki čak i kad im nedostaju De Bruyne i Bernardo Silva jer tada dolazi Mateo Kovačić, a zatim Phil Foden, koji se jako dobro razvija...'

Njemački mediji najavljuju da će Leipzig uoči utakmice pripremiti iznenađenje za našeg Joška Gvardiola kako bi se na prigodan način oprostiti.