ENGLEZI ISKOPALI CIFRU

C. Ronaldo od Cityja traži 400 tisuća funti tjedno

12.06.2011 u 13:33

Bionic
Reading

S obzirom na to da je vrijeme kada klubovi dovode igrače u svoje redove, sasvim je jasno da svakim danom isplivaju neke nove informacije 'iz pouzdanih izvora'. Tako su i engleski mediji iskopali vijest da Cristiano Ronaldo traži od Cityja 400 tisuća funti tjedne plaće ako ga želi vidjeti u svojim redovima

Sunday Mirror objavio je tako vijest da se igrač Real Madrida Cristiano Ronaldo navodno povjerio svojim prijateljima da ga superbogati Manchester City želi u svojim redovima. Naravno, tako nešto treba uzeti s rezervom jer vjerodostojnost priče 'bliskog prijatelja' uvijek je upitna.

Isti list navodi da je šeik Mansour, vlasnik Cityja, spreman iskrcati bogatstvo za Portugalca koji zadnje dvije godine brani boje madridskog Reala. Tako Sunday Mirror tvrdi kako se portugalski reprezentativac obratio svojim prijateljima te priznao kako je preko treće strane doznao za interes Cityja, no isto tako Ronaldo ima nekoliko uvjeta:

- tjedna plaća od 400 tisuća funti,
- dres s brojem sedam i kapetanska vrpca,
- garancija da će uvijek biti najbolje plaćeni igrač u momčadi.

Problem u cijeloj toj priči, kakve li ironije, nije novac jer prebogati šeik koji drži Manchester City nije škrtac, pa bi sigurno isplatio Realu stotinjak milijuna eura odštete plus astronomsku plaću igraču, no teško je povjerovati da bi nekadašnji miljenik gradskog rivala Uniteda otišao iz 'kraljevskog kluba' u momčad kao što je City. Možda nije sve u novcima. A možda se ipak varamo.

U svakom slučaju, ovakvih vijesti će tijekom ljeta biti pregršt. Jedino je pitanje koje će se od silnih obistiniti.