SERIE A - 19. KOLO

Budanov pogodak, porazi Juvea i Intera

06.01.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Ova nedjelja je bila crni dan za favorite u talijanskoj Seriji A. Nakon poraza nogometaša Intera, u kasnijem terminu su, i to pred domaćim navijačima, pali Juventus i Fiorentina

Nevjerojatno zvuče ti porazi ako se zna da je Juventus ispustio vodstvo 1:0 protiv Sampdorije i to u vrijeme dok je imao igrača više. Fiorentina je, pak, na Artemio Franchiju izgubila s 2:0 od Pescare, sastava iz donjeg doma ljestvice i jednog od najslabijih gostujućih sastava lige.

Ipak, prvenstveno treba reći da je premijerni pogodak ove sezone u Seriji A postigao 32-godišnji hrvatski nogometaš Igor Budan. Ušao je Budan u 83. minuti na travnjak tijekom utakmice Parme i Palerma (2:1), te je samo 120 sekundi kasnije izjednačio na 1:1. Na žalost po Palermo, Sicilijanci su pogodak primili u drugoj minuti nadokande (Amuari), te su izgubili četvrti put u posljednjih pet utakmica.

Juventus je upisao treći poraz u sezoni, drugi put na domaćem terenu. Nakon Intera pobijedila ga je Sampdoria s 2:1 i to posve neočekivano. Imao je Juventus 1:0 i igrača više, ali su gosti postigli dva pogotka preko Argentinca Maura Icardija. Sampdoria se uz to uspjela obraniti od tko zna koliko prilika domaćih igrača. Uvjerljivo se najviše ispromašivao Mirko Vučinić.

Fiorentina je ove nedjelje upisala prvi domaći poraz u sezoni, pa je tako Parma ostala jedina netaknuta kao domaćin. Pescara se čudom obranila od svih naleta domaćina, a na drugoj je strani dva puta zabila (Jonathas u 57. i Celik u 91. minuti) za veliku pobjedu. Hrvatski nogometaš Ante Vukušić je tijekom cijelog ogleda ostao na klupi Pescare.

I dok su Juventus i Fiorentina prosuli sigurna tri boda, Milan nije kiksao na San Siru. Pobijedio je Sienu s 2:1 pogocima Krkića u 67. i Pazzinija iz penala u 80. minuti. Siena je tek zaprijetila u 87. minuti golom Paoluccija, ali do boda ipak nije uspjela doći.

Nogometaši Udinesea pobijedili su na svom Friuliju Inter s 3:0. U zadnje tri runde Inter je osvojio samo jedan bod, a u zadnjih 8 kola upisao je tek dvije pobjede. S Udineseom je sasvim drukčija situacija, jer je u zadnjih pet nastupa u Seriji A upisao tri pobjede i dva remija.

Marko Livaja nije zaigrao za momčad Intera koja je u Udinama dominirala prvih pola sata utakmice i propustila nekoliko dobrih prilika. Klubu iz Milana presudio je sjajni 35-godišnji Antonio Di Natale, koji je zabio dva gola na utakmici, u 63. i 79. minuti. Stigao je do brojke od 12 golova u prvenstvu ove sezone. Za domaćine je zabio u Luis Muriel u 79. minuti.

Inter je od 65. minute igrao bez isključenog brazilskog braniča Juana Jesusa.

Juventus - Sampdoria 1:2