A SKUPINA

Brazil - za njih postoji samo jedan cilj, jedan uspjeh

03.06.2014 u 10:30

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Peterostruki prvaci svijeta imaju samo jedan cilji - pred svojim navijačima po prvi put podići trofej koji će ih okruniti kao svjetske prvake

Plus

Selecao je momčad koja gotovo pa uvijek ima pravo izbora na najveći broj kvalitetnih igrača Svijeta. Brazilci će igrati kod kuće, puni samopouzdanja i nade da mogu doći do prve titule u svojoj zemlji. Iako, kadrovski gledano, ova generacija ne spada u najtalentiranije momčadi ove zemlje, njihova je prednost da se većinom nisu puno potrošili pa bi fizički mogli biti najbolja ekipa.

Minus

Osim u obrani, Brazilci nemaju niti jednog igrača koji bi bio ključan čovjek vrhunskog europskog kluba, osim možda Fernandinho. Tu je i problem centralnog napadača, kojeg će po svemu sudeći igrati već vremešni Fred, igrač koji se nije uspio nametnuti u Europi. Izbornik nije čovjek poznat po velikom taktičkom znanju pa bi njihova igra mogla biti brzo pročitana.

Zvijezda – Neymar

Svoju je avanturu u Barceloni vrlo dobro počeo, da bi na proljeće počeo padati kao uostalom i cijela momčad. Oporavio se od ozljede taman u pravo vrijeme kako bi bio potpuno spreman za Mundijal, a čini se da bi mogla završiti i trakavica oko njegovog transfera u Barcelonu. Kada je spreman fizički i mentalno, malo tko se može mjeriti s njegovim talentom.

A skupina | BRAZIL

Luiz Felipe SCOLARI, izbornik

Golmani: Julio Cesar (QPR), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)

Braniči: David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern Munich), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Henrique (Napoli), Maicon (Roma), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain)

Veznjaci: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Inter Milan)

Napadači: Hulk (Zenit St. Petersburg), Bernard (Shakhtar Donetsk), Neymar (Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense)